Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olari on toiminut Suomi-räpin, sekkaittauksen ja graffititaiteen kehtona, ja sieltä ponnistaa myös panimo, joka putsasi palkintopöydän Suomen paras olut -kilpailussa: "Olari on Suomen kaunein lähiö"

Olut: Olari on Suomi-räpin, skeittauksen ja graffititaiteen kehto, sanoo Olarin Panimon perustaja Ville Leino.

Nelimetristen liukuovien takana sieraimiin leijailee viettelevän maltainen tuoksu. Olarin Panimon lisäksi hallissa on olutmyymälä ja panimobaari, olutkielellä taproom.

Vaikka panimo toimii Otaniemessä, sen juuret ovat syvällä Olarissa. Sieltä ovat syntyjään niin panimon perustajat kuin sen toimitusjohtajakin.

– Olari on Suomen kaunein lähiö ja alakulttuurien kehto, josta panimon tarina on luotu. Olari on muun muassa Suomi-räpin, skeittauksen ja graffititaiteen kehto, sanoo panimon perustaja ja oluentekijä Ville Leino.

Otaniemessä toimiva Olarin Panimo näytti muille kaapin paikan Suomen Paras Olut -kilpailussa viime viikolla. Kotiintuomisina oli kokonaiskilpailun voiton lisäksi kolme sarjavoittoa, hopea ja pronssi. Suomen parhaana oluena palkittiin viime tammikuussa lanseerattu Runaway NEIPA.

Maaliskuussa 2015 perustettu Olarin Panimo sijaitsee Otaniemessä Aalto-yliopiston kampusalueella. Punatiiliverhoiltu panimorakennus piha-alueen värikkäine graffiteineen ja kotikutoisine terassikalusteineen kuvastaa hyvin luovan käsityön ja teollisuuden välistä, paikoin hyvinkin läheistä suhdetta.

Olari on Suomen kaunein lähiö.”

Olutharrastajien keskuudessa Olarin Panimon maine perustuu pitkälti New England India Pale Ale -oluisiin. Tämän NEIPA-lyhenteellä tunnetun tyylin ominaisuuksiin kuuluu samea auringonkeltainen väri, raikas hedelmäisyys ja mehumainen aromikkuus. Neipoissa käytetään humalia noin tuplasti enemmän kuin perinteisissä IPA-oluissa, mutta niissä ei ole juuri lainkaan katkeroja.

Tämän vuoden Suomen parhaana oluena palkittu Runaway NEIPA on kunnianosoitus Ala-Olarin ”Ranikalle” eli legendaariselle alikulkutunnelille, jota ennen muinoin koristi kaunokirjoitustyyliin tehty Runaway-graffiti.

Runawayn voittamassa IPA-sarjassa Olarin menestyksen täydensi 8,1 prosentin vahvuinen Top 2 Bottom NEDIPA eli tupla-NEIPA, joka sijoittui kilpasarjassaan kolmanneksi.

Olarin Panimo ei halua jäädä historiankirjoihin yhden tyylin kuninkaana, vaan se tekee oluita laidasta laitaan. Ville Leinon mukaan kaikki tehdään samalla pieteetillä ja intohimolla.

Kuin todisteena tästä Olari nappasi kaksoisvoiton Suomen Paras Olut -kilpailun erittäin suositussa hapanoluiden sarjassa. Voiton otti Zesty Case Gose ja Nasty Granny Berliner Weisse sai hopeaa.

Olarin kolmas kulta tuli kypsytettyjen oluiden sarjassa. Sen voittajaksi kruunattiin Wild Turkey ja Heaven Hill -tynnyreissä kuuden kuukauden ajan kypsynyt Big Momma Barleywine.

Olarin Panimon kauppavahvuisia oluita kuten Zesty Casea ja Nasty Grannya on hyvin saatavilla päivittäiskaupoista, mutta vahvempia oluita voi ostaa lähinnä panimon omasta myymälästä. Aika ajoin niitä on tarjolla myös niin sanotuissa growlereissa eli 0,75 litran patenttikorkkipulloissa, jotka täytetään suoraan tankista. Oluthan on parhaimmillaan panimotuoreena.