Helsingissä järjestetyt kyläjuhlat poikivat Espooseen tapahtuman, jota on järjestetty jo 30 vuoden ajan – juhlavuoden tähtiesiintyjä Jukka Poika heitti Raittikarnevaaleilla yhden ensimmäisistä keikoistaan

Tapahtuma: Leppävaaran Raittikarnevaaleista on kehittynyt vahva perinne.

Ensimmäiset Raittikarnevaalit järjestetään nyt 30. kerran. Ensimmäinen tapahtuma oli Leppävaaranraitin yläosassa.

– Kumpulassa oli kesällä 1992 järjestetty onnistuneet kyläjuhlat ja se oli meille esikuvana. Raitti oli juuri valmistunut ja me polkaisimme tapahtuman kuukaudessa pystyyn, Leppävaara-seuran puheenjohtaja Arja Salmi muistelee.

– Emme alkuun puhuneet karnevaaleista, mutta kun ihmiset ottivat tämän sanan käyttöön, nimeksi vakiintui Raittikarnevaalit, hän jatkaa.

– Raittikarnevaaleilla on alusta asti ollut tarjontaa sekä lapsille että aikuisille, Markku Salmi kertoo. Hän on helpottunut siitä, että koronarajoitukset ovat lieventyneet ja tapahtuma voidaan järjestää. Ohjelmaa on pitkin päivää Läkkitorin lavalla ja Estradan lavalla.

Leppävaaran Raittikarnevaalien tähtiesiintyjä on tänä vuonna Jukka Poika. Hänelle Leppävaara on tuttua seutua, koska hän asui nuoruudessaan Laaksolahdessa ja kävi koulua Karakalliossa. Tapiolan lukio oli yksi sysäys musiikkiuralle. Siellä hän tutustui Seppo Salmeen, josta tuli bändikaveri.

– Yksi ensimmäisistä keikoista oli Leppävaaran Raittikarnevaaleilla vuonna 1998, Jukka Poika kertoo puhelimitse Turusta, joka on hänen nykyinen kotikaupunkinsa.

Nuorena aikuisena Jukka Poika asui Mäkkylässä ja hän suoritti siviilipalveluksensa silloisen pääkirjaston musiikkiosastolla Leppävaarassa.

– Se yleissivistys, jonka ehdin vuoden aikana musiikkiosastolla haalia, on vaikuttanut musiikkiini. Minulla oli sieltä jatkuvasti 50–100 cd:tä lainassa, Jukka Poika muistelee.

– Ensimmäisillä karnevaaleilla esiintyi Jussi Raittinen. Hän tuli, kun lupasimme maksaa taksimatkat. Nekin kerjäsin Leppävaaran takseilta, Arja Salmi muistelee.

Raittikarnevaaleilla on aina ollut paikallisia esiintyjiä. Alkuaikojen yksi vetonauloista oli ilotulitus, jonka järjesti paikallinen optikko Matti Kaseva.

Parhaimmillaan Leppävaaran Raittikarnevaalit ovat houkutelleet 15 000 kävijää.

–  Jokaisella kaupunginosalla pitäisi olla tällainen kokoava tapahtuma. Monet täältä pois muuttaneet tulevat Raittikarnevaaleille tapaamaan vanhoja tuttuja, Arja Salmi huomauttaa.

– Tapahtumaa on ollut kiva järjestää, koska koronan takia on ollut pitkän aikaa hiljaista.

Markkinakojuissa on myynnissä syksyn satoa ja monenlaisia tuotteita.

– Ihmisillä on omat suosikkituotteensa joita he sitten tulevat markkinoilta ostamaan, Salmi sanoo.

Leppävaara-seuran oma teltta on Kauppakeskus Gallerian seinustalla ja siellä on myynnissä Leppävaaran ytimessä -historiakirjoja.

Raittikarnevaalit

Ohjelmaa kahdella lavalla

Tänä vuonna Lepuskin omaa kaupunkijuhlaa vietetään 18. syyskuuta kello 10–18. Nyt juhlat täyttävät Läkkitorin ja Raitin koko pituudeltaan.

Leppävaara-seuran yhteistyökumppaneina toimivat tänäkin vuonna Espoon musiikki- ja tanssikoulu Estrada sekä Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus TMK. Karnevaalien tuottajana toimii Viivi Pennanen.

Raittikarnevaalien pääesiintyjä on Jukka Poika. Nykyisin Jukka Poika on suomenkielisen reggaen tunnetuin ja menestynein nimi. Hän aloitti päätoimisen artistinuransa jo vuonna 2000, mutta tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuodesta 2010 alkaen muun muassa jättihiteillään Kylmästä lämpimään, Älä tyri ja Silkkii.

30. Raittikarnevaaleilla on huippuesiintyjinä ovat myös Reine Rimón & Her Hot Papas, Mimi ja Kuku, Jokeri Pokeri Box ja Stadin Juhlaorkesteri. Estradan lavalla kuullaan muun muassa Juvenalia, puhallinorkesteria, Popping Ph2 Crewtä ja FRG:tä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut