Miten Esport Oilers ja Westend Indians pärjäävät alkavalla kaudella? Urheilutoimittaja arvioi seurojen lähtöasetelmat ja nimeää kiinnostavat pelaajat

Esport Oilers, viime kaudella runkosarjan toinen

Viimeisestä Suomen mestaruudesta on kulunut 15 vuotta. Öljymiehet on yksi sarjan vahvimpia ehdokkaita kevään finaaliin. Parhaassa tapauksessa mestaruuskannuun kaiverretaan pitkästä aikaa Oilersin nimi.

Mestariehdokkaan vahvuus on, että viime kauden finaalijoukkue on pysynyt hyvin kasassa. Maalivahti Joonas Kaltiainen kilpailee paikasta MM-kotikisoihin.

Puolustuksessa on leveyttä. Nopeat pakit tuovat myös syvyyttä hyökkäämiseen. Oilers on vahva vastaiskujoukkue. Päävalmentaja Heikki Luukkonen uskaltaa pelata rohkeasti.

Petrattavaa edelliseen kauteen riittää pelaamisessa johtoasemassa. Pallollisen pelaamisen on oltava huolellisempaa – ottelut on jaksettava pelata loppuun asti.

Espoossa on tehty erittäin määrätietoisesti töitä menestyksen eteen. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka tavoittelevat kisapassia kotikisoihin, tämä tuo varmasti lisävirtaa pelaamiseen. Seuraa Kainulaisen veljeksiä Rasmusta ja Justusta.

Finalisti.

Westend Indians, viime kaudella runkosarjan kuudes

Toiminnanjohtaja Mika Leiponen on jaksanut rakentaa seuran tarinaa pitkään. Nyt joukkue hilaa hiljalleen itseään kohti kansallista kärkeä. Heimolaisilla on myös täksi kaudeksi jalkeilla hyvä ryhmä ja laaja pelaajarosteri. Leiposella on kohta sadonkorjuun aika: joukkue on jälleen kerran vuoden kokeneempi haastamaan isompiaan.

Tulivoimainen hyökkäys tuottaa maaleja, mutta riittäkö joukkueella puolustamiseen tarpeeksi malttia?

Maalivahti Mikko Kirvesniemi on jälleen kerran paljon vartijana kauteen lähdettäessä. Myös kotikisoihin tyrkyllä oleva puolustaja Otto Lehkosuon varaan rakentuu paljon. Kokonaisuudessaan puolustus on vahvaa sarjan keskikastia. Mutta onko joukkue liian tasapaksu suorittaja? Tällä kaudella joku superyllättäjä voisi sytyttää espoolaiset ilmiliekkeihin. Yllättäjä voisi löytyä kaksikosta Aarno Astala tai Valtteri Kainulainen.

Otaniemen Otahallilla pelaava intiaanijoukkue parantaa sijoitustaan viime vuodesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut