Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villiyrttejä keräävä espoolainen Michelin-ravintoloitsija kehui tanskalaista Nomaa ruusunmarjojen käytöstä – nyt ravintola sai kolmannen Michelin-tähtensä

Länsiväylä kertoi 12.9.2021, että espoolainen Michelin-ravintoloitsija Sasu Laukkonen kerää villiyrttejä Espoon luonnosta.

Laukkonen kertoi poimivansa muun muassa ruusunlehtiä ja -marjoja ja harmitteli sitä, että vieraslajiksi määritellyt kurtturuusut ovat kiellettyjä kesäkuusta 2022 alkaen.

Hän mainitsi, että tanskalaisessa Michelin-ravintolassa Nomassa tarjoillaan jopa paahdettuja ruusunmarjojen siemeniä.

Laukkonen kertoi haastattelussa, että hän on itse maistanut niitä ja että ne maistuvat paahdettuna popcornilta.

Tanskalainen Noma, jota luotsaa ravintolan omistaja ja vastaava keittiömestari René Redzepi, sai eilen kolmannen Michelin-tähtensä.

– Ravintolan tiimi ja sen tarjoamat kulinaariset elämykset ovat entisestään vahvistuneet ravintola-rajoitusten poistuttua ja nousevat nyt kansainvälisen gastronomian korkeuksiin. Nomalla on läheinen yhteys luontoon ja tiimin kokonaisvaltainen ote synnyttää luovia, virtuoosimaisia annoksia, joissa hyödynnetään sesongin aineksia innovatiivisesti ja monipuolisesti, kolmatta tähteä perustellaan Michelinin tiedotteessa.

Suomeen tuli yksi uusi yhden Michelin-tähden ravintola, kun helsinkiläinen Finnjävel Salonki sai ensimmäisen tähtensä.

Lisäksi Michelinin vihreän tähden sai helsinkiläinen Grön. Vihreä tähti jaetaan osoituksena merkittävästä sitoutumisesta kestävään kehitykseen ravintola-alalla.