Kirstin koulussa viisi koronatapausta ja 143 karanteeniin asetettua – koulukaranteeneja kaikkiaan 19 koulussa Espoossa

33 koronapositiivisen tuloksen saanutta on ollut lähiaikoina tartuttavuusaikaan Espoon koulujen ja päiväkotien tiloissa. Kuvituskuva. Arkisto / Johanna Erjonsalo
Katja Riihola

Katja Riihola

19 espoolaiskoulussa ja viidessä päiväkodissa on todettu koronavirustartuntoja.

Kouluissa tautitapauksia on kaikkiaan 27. Eniten tautitapauksia, 5, on todettu Kirstin koulussa, jossa karanteeniin on asetettu yhteensä 143 oppilasta ja koulun henkilökuntaan kuuluvaa. Kirstin koulussa on kaikkiaan noin 500 oppilasta.

Muissa kouluissa tautitapauksia on todettu yksi tai kaksi. Kouluissa on asetettu karanteeniin kaikkiaan noin 600 oppilasta.

Espoon päiväkodeissa on todettu kuusi koronatartuntaa viidessä päiväkodissa. Karanteeniin on asetettu satakunta lasta ja henkilökuntaan kuuluvaa.

Tiedot käyvät ilmi Espoon kaupungin verkkosivuilleen 15. syyskuuta päivittämästä listasta. Kaupunki päivittää tiedot karanteeneista kerran viikossa sen jälkeen, kun altistumisketjut on jäljitetty ja asianosaisille on tiedotettu.

Tautitapauksia on todettu Hansakallion, Jalavapuiston, Jousenkaaren, Kantokasken, Karhusuon, Kirstin, Laajalahden, Latokasken, Laurinlahden, Martinkallion, Niittykummun, Nöykkiön, Perkkaanpuiston, Päivänkehrän, Soukan, Tiistilän, Vanttilan ja Ymmerstan kouluissa sekä Espoon steinerkoulussa.

Päiväkotien nimiä kaupunki ei julkaise.

Tautitapaukset-luvussa on sellaisten koronavirustautiin sairastuneiden henkilöiden määrä, jotka ovat olleet koulun tai varhaiskasvatuksen yksikön tiloissa tartuttavuusaikanaan.

Karanteenissa olevien luvussa raportoidaan tautitapauksille altistuneiden henkilöiden lukumäärä.

Karanteenin tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Karanteeniaika on 14 päivää. Karanteenia voi lyhentää, jos aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisesta otettu koronavirustesti on negatiivinen ja henkilö on ollut koko ajan täysin oireeton, kaupungin sivuilla kerrotaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut