Jorvaksen asema otettiin tänään käyttöön Kirkkonummella – matkustajien turvallisuus parani, kun laituripolku korvattiin alikululla

Jorvaksen uudella asemalla on viime päivät tehty viimeistelytöitä. Tarja Harhila

Paavo Rantalainen

Jorvaksen uusi juna-asema otettiin tänään, torstaiaamuna kokonaisuudessaan matkustajien käyttöön. Jorvaksessa oli ennen junaseisake, nyt voi puhua syystä juna-asemasta.

Jorvaksen aseman laiturit on korotettu ja pidennetty kolmelle lähijunayksikölle. Aikaisemmin pisimmät junat eivät mahtuneet laiturialueelle.

Turvallisuus on jo aikaisemmin rakennustöiden aikana parantunut sen jälkeen, kun radan yli kulkenut laituripolku korvattiin alikululla.

Lisäksi Vanhalle Jorvaksentielle on rakennettu asemalta suora kulku portaita pitkin ja autojen liityntäpysäköinti on uudistettu. Uudet linja-autopysäkit ovat valmistuneet Jorvaksenkaarelle.

Aseman uudistaminen alkoi viime kesänä. Urakoitsijana toimii Ralf Ajalin Oy.

Asemaurakan koko kustannusarvio on ollut noin 7,5 miljoonaa euroa. Kustannuksia on jaettu valtion ja Kirkkonummen kunnan kesken.

Kirkkonummella on tehty juna-asemien uudistuksia aiemmin Tolsassa ja Kirkkonummen asemalla, jonne valmistui viime vuonna remontoitu alikulkukäytävä

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut