Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkomaalaisen vihannesrekan kuljettaja ajoi kymmenien kilojen huumelastin espoolaiselle kylmäasemalle – selitys Nakkilan-keikasta ei mennyt läpi oikeudessa

Rikos: Kolme miestä tuomittiin törkeästä huumerikoksesta. Raha ja huumeet vaihtoivat omistajaa Espoon Ämmässuolla.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla kolme ulkomaalaista miestä suuren huumelastin salakuljetuksesta Suomeen.

Oikeus katsoi, että yksi miehistä kuljetti viime toukokuussa 46 kilon marihuanalastin raskaaseen ajoneuvoyhdistelmään piilotettuna Vuosaaren sataman kautta. Rahtilaivan mukana tullut yhdistelmä jatkoi satamasta ensin Sipooseen ja sitten Espoon Ämmässuolle, jossa kuljettaja kohtasi kaksi miestä paikallisen polttoainekylmäpisteen luona.

Ämmässuolle pakettiautolla saapuneet kaksi miestä ottivat huumeet vastaan. Lasti vaihtoi omistajaa 112 000 eurolla.

Ajoneuvoyhdistelmää kuljettanut mies sekä huumeet vastaanottanut mies kiistivät rikossyytteen. Sen sijaan pakettiautossa ollut toinen mies myönsi teon.

Syytteen kiistänyt pakettiautomies väitti, että poliisin häneltä löytämät käteisvarat olivat peräisin liiketoimista Gambiassa. Mies sanoi asuneensa Suomessa 6–7 vuotta ja välittäneensä perheyrityksen kautta käytettyä elektroniikkaa ja autoja Suomesta ja Espanjasta Gambiaan.

Ajoneuvoyhdistelmää ajanut mies puolustautui väittämällä, että hän päätyi kylmäasemalle sattumalla. Miehen mukaan hän oli purkanut Espanjasta tuomansa tuorevihanneslastin Inex Partnersin varastoon Sipooseen, minkä jälkeen hän oli saanut uuden työmääräyksen hakea paperirullalasti Nakkilasta. Ämmässuon kylmäasema oli sattunut reitin varrelle.

Syytteen myöntänyt mies selitti lähteneensä mukaan tekoon, koska oli jäänyt työttömäksi rakennusalalta koronatilanteen takia. Mies sanoi, että hänelle oli luvattu keikasta 12 000 euroa.

Jutussa todistajana kuultu poliisi kertoi, että epäiltyjen jäljille päästiin tutkinnassa käytettyjen pakkokeinojen avulla. Poliisi paikallisti miesten käyttämän vuokrapakettiauton sekä Espanjan kilvissä olleen ajoneuvoyhdistelmän Ämmässuolle. Poliisi pysäytti jälkimmäisen Karkkilassa, ja pakettiautossa olleet miehet otettiin kiinni myöhemmin. Poliisi keräsi syytteiden tueksi myös mittavan todistusaineiston.

Käräjäoikeus ei pitänyt syytettyjen kertomuksia uskottavina, vaan tuomitsi heidät törkeistä huumerikoksista. Ajoneuvoyhdistelmää ajanut Marius Tinca ja huumeet vastaanottanut Muhamed Drammeh saivat neljän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Syytteen myöntäneelle Drammehin kumppanille Niko Pepalle oikeus mittasi kolmen vuotta ja neljä kuukautta ehdonta.

Poliisi onnistui takavarikoimaan miehiltä liki 86 000 euroa käteistä rahaa. Ne tuomittiin valtiolle menetettäviksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.