Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa 61,68 ja Virossa 20,90 euroa – tämä hinnaltaan alati kallistuva suomalaisten suosikkijuoma on edelleen selvästi halvempaa naapurissa

Koronavuoden aikana on törmännyt uutisointiin, jossa kerrotaan alkoholin hintojen ja myös monien suomalaisten suosikkijuomien hintojen nousseen Virossa.

Tallinna24 tutki yhden suomalaisten suosikkijuoman eli Hartwallin perinteisen lonkeron hintakehitystä ja totta se on, pientä hintojen nousua on havaittavissa viime vuoteen verrattuna.

Lonkeron hinta on vertailun mukaan noussut hiukkasen sekä Virossa että Suomessa. Kyse on kuitenkin vain vajaasta tai reilusta eurosta per lonkerosalkku, joten mittavasta hinnan korotuksesta ei ole kyse.

Ja edelleen hintaero on Viron hyväksi sellainen, että ainakin lonkero-ostoksille kannattaa tulla Tallinnaan.

Hintavertailun kohteeksi otettiin Hartwallin 5,5 % vahvuinen Original Long Drink, koska tuote on myynnissä sekä Suomessa että Virossa.

T24 vertaili 24 tölkin salkun hintoja Suomessa, Virossa ja Latviassa sekä Tallinnan laivoilla.

Yleisesti voi sanoa, että koronavuoden aikana lonkerosalkun hinta on Virossa noussut vajaasta eurosta reiluun euroon. Samanlainen on ollut hintakehitys myös Latviassa ja Suomessa. Laivoilla ainoastaan Tallink on nostanut hintoja. Eckerö Linella ja Viking Linella lonkerosalkun hinta on sama kuin viime vuonna.

Virossa lonkerosalkun hintaan pitää kaupoissa muistaa laskea lisäksi 2,40 euron pantti, joka ilmoitetaan yleensä pienellä präntillä tarjouskyltin alareunassa.

Tallinnan sataman alkoholipuodeista halvimmalla lonkerosalkkua syyskuussa myi Calle, jossa hinta oli pantteineen 22,89 euroa. Toiseksi edullisinta lonkero oli SuperAlkossa, jossa lonkerosalkun hinta pantteineen oli 23,39 euroa.

Tallinnan kallein lonkerosalkku on paikallisen Prisman valikoimissa. Siellä 24 tölkille tuli pantteineen hintaa 28,39 euroa. Saman verran kuin viime kesänä.

Laivoilla ei tölkeistä tarvitse maksaa panttia, joten säästöä syntyy heti useampikin euro per salkku. Tällä kertaa halvin lonkerosalkku oli hinnaltaan 20,90 euroa ja sitä myy Tallink.

Hinta on noussut viime vuodesta 1,41 euroa. Viking XPRS:llä hinta oli 21,90 euroa ja Eckerö Linella 23,50 euroa eli saman verran kuin viime vuonna.

Jos haluaa tehdä todella edullisia lonkero-ostoksia, kannattaa ajaa Latvian puolelle, jossa tölkeistä ei myöskään tarvitse maksaa panttia. SuperAlkon Latvian myymälässä lonkerosalkulla on hintaa vain 19,89 euroa eli 0,90 senttiä enemmän kuin viime vuonna.

Suomessa lonkerosalkku maksaa edelleen helposti lähes kolme kertaa enemmän kuin halvin vaihtoehto Viron puolella ja Latviasta saa kolme lonkerosalkkua halvemmalla kuin Suomesta yhden. Alkossa Hartwallin lonkerosalkulla on panttien kanssa hintaa 63,60 euroa, mutta Prisman verkkokaupasta salkun saa hiukan edellisemmin eli 61,68 eurolla.

*Hinnat on kerätty syyskuussa 2021 yritysten verkkosivuilta. Suomen Prisman tapauksessa salkun hinta on laskettu kahdesta 12 kpl:n lonkerosalkusta ja Alkon kohdalla neljästä 6 kpl:n pakkauksesta. Tallinnan Superalkosta hintavertailuun otettiin mukaan Hartwall Original Long Drink Light, koska perinteistä lonkeroa ei verkkokaupan valikoimasta löytynyt.

T

2