65,8 prosentilla espoolaisista on nyt täysi rokotesuoja – terveyspalvelujen johtaja muistuttaa jo seuraavasta tärkeästä rokotteesta: "Influenssarokotuskin vähentää yhteiskunnan infektiopainetta ja sairaalahoidon tarvetta"

Kuvituskuva. Pekka Salonen / arkisto
Katja Riihola

Katja Riihola

65,8 prosenttia yli 12-vuotiaista espoolaisista on saanut kaksi koronarokotusta. Yhden annoksen suoja on 83,8 prosentilla koronarokotusten piirissä olevista.

Espoo pyrkii saamaan rokotuskattavuuden mahdollisimman korkeaksi. Tästä syystä Metro-areenalla annetaan tehosteannoksia Modernan rokotteella ilman ajanvarausta 20.–22. syyskuuta kello 9.30–14.30. Keskiviikkona piste on auki myös kello 16–19.

Ison Omenan rokotuspisteellä jatketaan rokotuksia ilman ajanvarausta. Ilman ajanvarausta saa ensimmäisten annosten lisäksi 20-22. syyskuuta Modernan tehosterokotuksia ja 23.9. alkaen Pfizerin tehosterokotuksia arkisin kello 9.30-11.30 ja 12.15-15.

– Kannustan kaikkia 12-vuotiaita ja sitä vanhempia ottamaan rokotuksen. Se on tie ulos pandemiasta, muistuttaa Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Espoossa oli torstaihin mennessä annettu noin 378 000 korotetta.

Kahden ensimmäisen koronarokotteen antamisen tarve pienenee lokakuun aikana, kun kaikilla koronarokotuksen piirissä olevilla on ollut mahdollisuus niiden saamiseen.

Espoossa varaudutaankin jo rokotuskapasiteetin vähentämiseen. On esimerkiksi mietitty, kuinka pitkään Metro-areenaa tarvitaan rokotuskäyttöön.

Tilannetta mutkistaa se, että edessä saattaa olla ainakin koronan riskiryhmiin kuuluvien kolmas rokotuskierros.

Lisäksi syksyn influenssarokotukset ovat alkamassa.

– On koronapandemiankin suhteen tärkeää ottaa influenssarokotus. Influenssarokotuskin vähentää yhteiskunnan infektiopainetta ja sairaalahoidon tarvetta.

Espoossa oli todettu torstaihin mennessä 13 159 koronatapausta. Koronan ilmaantuvuusluku oli torstaina 209. Luku kertoo koronaan sairastuneiden määrän 14 päivän aikana 100 000 asukasta kohden.

Edit. 20.9. kello 10.30: Lisätty tieto, että Metro-areenalla annetaan vain Modernan tehosteannoksia. Lisätty myös tiedot Ison Omenan rokotuspisteellä annettavista rokotteista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut