Espoolainen lähiö kätkee sisäänsä pienen uimahallin, jota asukkaat puolustavat henkeen ja vereen – kävimme paikan päällä selvittämässä, mikä tekee hallista niin erinomaisen: "Näin usein ei tulisi käytyä, jos uimahalliin pitäisi lähteä Matinkylään"

Raili Saarainen ja Katri Rannisto ovat Olarin kuntosalin ja uimahallin aktiivisia käyttäjiä. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Olarin pieni uimahalli ja kuntosali ovat aktiivisessa käytössä. Paikka on erityisesti ikäihmisille tärkeä lähipalvelu.

Asukkaiden pelkona on, että Olarin uimahalli ja kuntosali suljetaan, kun Matinkylän uimahalli valmistuu.

Asukkaiden mukaan sulkemiseen ei ole mitään syytä, koska tilat ovat hyvässä kunnossa ja niiden käyttökustannukset ovat pienet.

Olarin uimahalli on pieni, mutta käyttäjilleen erittäin tärkeä. Uimavalvoja Jani Leinonen auttaa mielellään asiakkaita. Anneli Tuominen-Halomo

Raili Saarainen on yksi Olarin liikuntatilojen aktiivisista käyttäjistä. Hän on kerännyt yli 700 nimen listan niiden säilyttämisen puolesta.

Jussi Kolari puolestaan laittoi alkuun kuntalaisaloitteen, jolla vaaditaan uimahallin säilyttämistä.

Adressi ja Olari-seuran aloitteesta tehty ja kymmenen alueella toimivan yhdistyksen allekirjoittama vetoomus luovutettiin valtuuston neuvottelukunnalle. Sen vastaanottivat Markku Markkula, Henna Partanen ja Kari Uotila.

Olarin uimahallin naisten pukuhuone hehkuu tyypillisissä 1970-luvun väreissä. Anneli Tuominen-Halomo

Olari-seuran puheenjohtaja Heikki Lenkkeri muistuttaa, että ostari, liikuntatilat, talvipuutarha ja nuorisotila sijaitsevat palkitun asemakaavan ytimessä ja että kaupunkikuva on yleiskaavalla suojeltu.

Alueen ovat suunnitelleet Simo Järvinen ja Eero Valjakka, joiden nimet näkyvät myös alueen nimistössä. Alue edustaa Lenkkerin mielestä 1970-luvun rakentamista parhaimmillaan.

– Tuntuu oudolta, että alueen viimeinen julkinen palvelu vietäisiin pois, varsinkin nyt, kun Espoon kaupunki on yhdessä asukkaiden kanssa alkanut miettiä, miten talvipuutarha ja nuorisotila voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön, Lenkkeri sanoo.

Olarin liikuntakeskuksen sulkeminen oli keväällä liikuntalautakunnan listalla, mutta se vedettiin pois, koska asiasta ei ollut pyydetty lausuntoa vanhusneuvostolta.

Asukkaat pelkäävät, että Olarin uimahalli ja kuntosali suljetaan sitten kun Matinkylän uimahalli valmistuu. Anneli Tuominen-Halomo

Uimahallin ja kuntosalin sulkeminen olisi asukkaille iso menetys, koska kaikki eivät halua eivätkä kykene menemään Matinkylään.

– Käyn uimassa ja kuntosalilla 3–5 kertaa viikossa, Raili Saarainen kertoo.

Myös Raimo Siivonen käy uimassa ja kuntosalilla 4–5 kertaa viikossa.

– Näin usein ei tulisi käytyä, jos uimahalliin pitäisi lähteä Matinkylään, Siivonen huomauttaa.

Olarissa järjestetään ohjattua vesijuoksua ja jumppia. Liikuntaa on tarjolla myös erityisryhmille, esimerkiksi kehitysvammaisille, diabeetikoille ja maahanmuuttajille.

– Olisi sääli, jos tilat jäisivät tyhjilleen, Katri Rannisto sanoo.

Senkin vuoksi tilojen sulkeminen olisi hullua, että Matinkylän uimahallin valmistumisesta huolimatta Espoon hallitilanne jatkuu surkeana. Espoonlahden uimahalli on menossa remonttiin ja Tapiolan uimahalli pysynee pitkään kiinni.

Uimavalvoja Jani Leinonen tuntee uimahallin asiakkaat. Allas sopii hyvin vesijuoksijoille. Anneli Tuominen-Halomo

Olari

Tapaamispaikkoja asukkaille

Uimavalvojana työskentelevä Jani Leinonen kertoo, että vilkkaimpina päivinä Olarin uimahallissa käy sata uimaria ja kuntosalilla noin 120 ihmistä.

Allas on korjattu ja pesutilat on uudistettu vuonna 2015. Uima-allas on 15 metriä pitkä ja noin kolme metriä leveä.

Viereinen talvipuutarha ja nuorisotila sopisivat yhdistysten kokoontumispaikaksi ja paikalliset taiteilijat voisivat pitää siellä näyttelyitä. Esimerkiksi Olarin kamerat -valokuvauskerho on lupautunut järjestämään kaksi valokuvanäyttelyä vuodessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut