Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Caruna Espoo yllättää: Sähkönsiirtohintoihin alennus – sähkölämmittäjä säästää useita kymppejä

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna Espoo aikoo laskea asiakkaidensa sähkönsiirtohintoja marraskuussa.

Caruna Espoo kertoi maanantaina, että hinnat laskevat 1.11. alkaen keskimäärin 2,5 prosenttia.

Vaikutus verottomiin hintoihin on yhtiön mukaan keskimäärin 5 prosenttia.

Hinnanalennus koskee noin 226 000 asiakasta Caruna Espoo Oy:n sähköverkkoalueella Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella sekä Joensuun keskustassa.

Caruna Espoota ei pidä sekoittaa toiseen konserniin kuuluvaan yhtiöön Caruna Oy:ön, jonka asiakkaita hinnanalennukset eivät koske.

Caruna Espoo kertoo tiedotteessa, että kuluttajahintojen lasku on mahdollista, koska sen jakelualueen asiakasmäärä kasvaa väestön lisääntyessä ja korkotaso on alhainen.

Yhtiön mukaan sen jakelualueella sähkönjakeluverkko on nyt pitkälti uudistettu, ja kustannuksia on jakamassa yhä useampi asiakas.

– Vaikka investointeja verkon kehittämiseen tarvitaan jatkossakin, ovat investoinnit asiakasta kohden selvästi pienemmät kuin Carunan toisessa yhtiössä Caruna Oy:ssä, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Caruna Espoon sähkönjakeluhinnat ovat yhtiön mukaan Suomen edullisimpien hintojen joukossa.

Kerrostaloasujalle alennus tarkoittaa yhtiön mukaan noin 3,6 euron säästöä vuodessa, jos sähkön vuosikulutus on 2 000 kilowattituntia.

Keskimääräiselle omakoti- tai rivitaloasiakkaalle säästö on 9 euroa ja sähkölämmitystä käyttävälle omakotiasiakkaalle 43 euroa vuodessa.

Carunan strategia- ja regulaatiojohtaja Noora Neilimo-Kontio sanoo tiedotteessa, että yhtiö on investoinneilla parantanut jakeluverkon etäohjausta ja viankorjausta.

– Keskitymme jatkossa Espoon investoinneissa riittävän kapasiteetin varmistamiseen, kun puhtaat energiaratkaisut yleistyvät asumisessa, liikenteessä ja lämmöntuotannossa.

Caruna Espoon sisaryhtiön Caruna Oy:n sähkösiirtohinnat eivät muutu.

Caruna Oy:llä on 482 000 asiakasta. Yhtiön vuonna 2016 ilmoittamat hinnankorotukset nostivat kovaa vastarintaa, ja yhtiö joutui maltillistamaan niitä kuluttajaviranomaisten puututtua asiaan.