Nyt alkoi joukkopako Suomesta: koronarajoitusten kurittamat kansalaiset rynnistävät joukolla Espoon poliisiasemalle passia hakemaan – "Jonoja kertyy näillä asiakasmäärillä väkisinkin"

Kuvituskuva. Pekka Salonen / arkisto

Länsi-Uudenmaan poliisin lupapalvelut ovat ruuhkautuneet, kun ihmiset ovat koronarajoitusten jälkeen ryhtyneet hakemaan uusia passeja ja henkilökortteja.

Ruuhka näkyy sekä nettiajanvarauksissa että jonottamisena erityisesti Espoon poliisiasemalla. Passi- ja henkilökorttiasioita voi hoitaa vapaasti millä tahansa poliisiasemalla.

Kirkkonummella lupapalvelu on auki kolmena päivänä viikossa ja asiakkaita palvellaan ensisijaisesti ajanvarauksella.

– Jos tulet asioimaan ilman ajanvarausta, varaudu pitkään jonotusaikaan. Esimerkiksi Espoon pääpoliisiasemalla jonottajia on päivittäin useista kymmenistä jopa yli kahteensataan. Henkilöstömme tekee kovasti töitä, että jokaista saadaan palveltua, mutta jonoja kertyy näillä asiakasmäärillä väkisinkin, lupapäällikkö Leena Höysniemi kertoo tiedotteessa.

Poliisin suositus asiakkaille on ruuhkasta huolimatta varata aika asiointiin poliisin nettisivuilta.

Aikoja vapautetaan palveluun viikoittain, ja ne ulottuvat tällä hetkellä kuuden viikon ajalle. Lähes joka päivä asiakkaat myös peruvat eri poliisiasemilta varaamiaan aikoja, ja nämä tulevat nopeasti seuraaville varattavaksi.

Ruuhkien taustalla on Höysniemen mukaan puolentoista vuoden aikana kertynyt uusimisvelka.

– Koronan vuoksi tuota velkaa kurotaan nyt kiinni vauhdilla. Esimerkiksi Länsi-Uudellamaalla viime vuonna passeja oli haettu elokuun loppuun mennessä noin 33 000, mutta tänä vuonna luku on samalta ajalta jo 40 000. Oma veikkaukseni on, että ruuhka jatkuu ainakin loppuvuoden ajan, sanoo Höysniemi tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut