Kiekko-Espoon vastuuvalmentaja Kim Hirschovits unelmoi pääsarjatasosta, ja hän vannoo tekevänsä unelmasta totta – "Toivomme, että niin espoolaiset yksityishenkilöt kuin yrityksetkin tulisivat taaksemme"

Metro Areena: Kiekko-Espoo haluaa olla uskottava toimija jääkiekon kehittämisessä ja tärkeä osa espoolaisuutta.

– Toivomme pääsevämme koko espoolaisella voimalla yhteiseen tavoitteeseen. Seura tarvitsee monia tukijoita, isoja ja pieniä, että on mahdollista saada Espoo takaisin suomalaiselle jääkiekkokartalle pääsarjatasolla, seuran monitoimija ja vastuuvalmentaja Kim Hirschovits korostaa ennen Mestiksen kauden alkua.

Runkosarja pärähtää käyntiin 24.9. Vantaan Trio Areenalla – Kiekko-Espoon ensimmäinen kotiottelu on heti seuraavana päivänä Turun Tovereita vastaan

Espoolainen hyökkääjä Tommi Takaveräjä on ollut mukana kirjoittamassa Kiekko-Espoon uutta tarinaa neljä vuotta. Hänellä on kokemusta seuran tavoitteiden täyttymisestä ja tekemisen tasosta kentällä.

– Haaveena myös itsellä on, että pääsisi tämän projektin päätteeksi pelaamaan espoolaista liigakiekkoa, Takaveräjä vahvistaa unelmansa pääsarjatasolle nousemisesta.

Kim Hirschovits palasi täksi kaudeksi penkin päähän valmentajaksi muiden töiden ohella.

– Kimi oli myös ensimmäisenä vuotenani valmentajana. Hän on urheilijakeskeinen ja helposti lähestyttävä, hyökkääjä kehuu valmentajaansa.

Nummelassa syntynyt päätoiminen kiekkoilija asuu ex-espoolaisen kiekkosuuruuden Jani Lajusen Haukilahden asunnossa.

Kiekko-Espoo asetti keväällä tavoitteeksi olla liigatason organisaatio kolmen vuoden sisällä. Paine liigan avaamiseksi kasvaa vuosi vuodelta. Liigan omistajat, 15 liigaseuraa, eivät voi enää pitkään pitää yllä pohjoiskorealaista suljettua järjestelmää.

– Tavoitteellamme halusimme painottaa, että olemme tosissamme rakentamassa seuraa takaisin korkeimmalle tasolle. Olemme sitoutuneet seurana parantamaan toiminnan tasoa vuosi vuodelta.

Joukkue harjoittelee aamupäivisin, kuten liigaseurat. Seura sai riveihinsä täksi kaudeksi fysiikka- ja luisteluvalmentajaksi kokeneen Jukka Lehdon täydentämään valmennuksen laatua.

Metro Areena ja Tapiolan urheilupuisto tarjoavat huippuolosuhteet Mestikseen. Joukkueen runkopelaajista yli puolet on kotoisin Espoosta, loput ovat enimmäkseen muualta pääkaupunkiseudulta.

– Jotta nuori espoolainen kiekkoilija voi unelmoida pelaavansa liigakiekkoa omalla paikkakunnallaan, toivomme, että niin espoolaiset yksityishenkilöt kuin yrityksetkin tulisivat taaksemme yhteisen paikallisen unelman toteuttamiseen.

Seuratoiminta ja sen organisointi on haasteellista ja aikaa vievää työtä. Miten yhdellä ihmisellä riittää aikaa valmentamiseen ja muuhun organisointiin?

– Se on aika lailla kaikkialla urheilun arkea. Jokaisessa päivässä on haasteita, eikä se ole enää mitään ihmeellistä. Joka päivä tulee jotain, mitä ei ole voinut ennakoida. Sitten pitää vaan reagoida ja ratkaista ongelma. Ajan puute ja resursointi tuovat omia haasteita ja kyllä se kuluttaa paljon.

– Urheilu on tunteita ja yksittäisiä tarinoita täynnä. Ne auttavat jaksamaan eteenpäin ja tietenkin seuran iso unelma, Hirschovits toteaa lähes 700 liigaottelun kokemuksella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut