Länsiväylä aloittaa uuden juttusarjan, jossa seurataan, kun Jukka Jalonen valmistelee Leijonia Pekingin olympialaisiin – ensimmäisessä osassa tavoitimme hänet matkalla kohti Savoa, jossa hänellä oli tärkeä tehtävä

Urheilu: Uudessa juttusarjassa seurataan Leijonien valmistautumista Pekingin olympiakisoihin.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosella on tyrkyllä maailmanluokan pelaajia kisajoukkueeseen ensi vuoden helmikuun Pekingin olympialaisiin.

Suomella on tänään poikkeuksellisen paljon timantinkovia pelaajia jo pelkästään NHL:n huipulta: Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ja puolustajina Miro Heiskanen tai Esa Lindell.

Harva muistanee, että viimeksi Jalonen johti olympiajunaa runsaat 12 vuotta sitten, kun talviolympialaiset järjestettiin Vancouverissa. Silloinen joukkue voitti olympiapronssin. Tuolloin avainpelaajiamme olivat muun muassa Niklas Hagman, Olli Jokinen ja Kimmo Timonen.

Mikä on muuttunut, vai onko mikään? Tänään Jalosen kokoamassa johtoryhmässä työskentelee kymmenkunta taustahenkilöä etsimässä parasta kokoonpanoa Pekingiin.

Ensimmäinen kosketus pelaajiin järjestettiin Vanajanlinnassa, jonne oli kutsuttu elokuun alussa 44 potentiaalisinta olympiapelaajaa. Tilaisuuden kerrotaan olleen onnistunut.

Mitä miettii päävalmentaja lokakuussa tulevasta? Otetaanpas puhelu itse Jaloselle ja kysytään.

Moi, moi Jukka, Jari tässä Länsiväylästä soittaa - taitaa olla kiire, voitko puhua hetken?

J: Moi, moi – ei tässä mitään. Ajellaan Lehtisen Jeren kanssa kohti Savoa, käymme liigajoukkueita parhaillamme läpi.

JK: Niinpä niin, kesä on mennyt ja syksyn ruskan värit alkavat asettumaan Suomen sääkartalle, miten kesän kalastusreissut menivät?

J: Ainahan sitä jotain siimaan tarttuu, kun liikkeelle lähdetään. Näissä kalastusjutuissa on sama kuin hoki- hommissa, kaikki perustuu valmistautumiseen.

JK: Jaahas, jaahas, onko vanhaa tutkapariasi Lehkosen Timoa näkynyt, hänhän oli kanssasi Vancouverin olympialaisissa?

J: Ainahan me tapailemme ja soittelemme silloin tällöin. Jos tulee ikävä lätkää ja haluaa siitä puhua, niin Timolle voi soittaa; ollaan nopeasti kulmapelin ytimessä.

JK: Helmikuu lähestyy ja koko Suomen kansa odottaa, pysyvätkö kiekkoilijamme kultakannassa. Mitenkäs Jukka meillä nyt valmistautumiskaudella menee?

J: Valmistautumisessa on kysymys siitä, että pelaaja on fyysisesti, henkisesti ja tunnetasolla valmis. Ollaan jätkien kanssa kaksi viikkoa turnauksessa, se on pitkä aika. Vanajanlinnassa haimme yhteistä kieltä pelaajien kanssa. Kävimme läpi, miten turnaus meidän joukkueen osalta etenee ja kuinka siellä toimimme.

J: Avoimuus alusta alkaen. Puhuminen pitää aloittaa varhaisessa vaiheessa, se oppi tässä on matkan varrella tarttunut. Meille on tärkeää olla ytimessä alusta alkaen, sen eteen on tehtävä etukäteen paljon vuorovaikutusta pelaajien kanssa. Tavoite pitää kyetä myymään pelaajille, sitä ei tehdä hetkessä.

Jukka Jalosen sanotaan olevan yksi maailman parhaista turnausvalmentajista.

J: Voisin tiivistää valmistautumisen lyhyesti vaikka näin; Esa Tikkanen oli aina valmis pelaamaan, hän on synnynnäinen kilpaurheilija, aina valmis.

JK: Hei, kiitos näistä. Soitellaan tässä syksyn mittaan ja kertaillaan kuulumisia. Jatkakaa te Jeren kanssa Suomi-retkeilyä, onneksi liigapaikkakuntia on vain 15, nopsaahan ne kiertää.

Osa 1

Jalosen matkassa

Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo juttusarjassa Leijonien valmistautumisesta Pekingin olympialaisiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut