11 espoolaiskoulussa ja 7 päiväkodissa altistuttu koronalle – karanteenissa satoja lapsia ja nuoria

Yhdentoista espoolaiskoulun oppilaita on asetettu karanteeniin. Heidän opetuksensa hoidetaan etänä. Kuvituskuva. Anni Nieminen
Katja Riihola

Katja Riihola

11 espoolaiskoulussa ja seitsemässä päiväkodissa on todettu koronavirustartunta tai kaksi. Tautitapausten vuoksi karanteeniin on määrätty kouluissa vajaat 300 henkilöä ja päiväkodeissa noin 150.

Tiedot käyvät ilmi Espoon kaupungin verkkosivuilleen 22. syyskuuta päivittämästä listasta. Kaupunki päivittää tiedot karanteeneista kerran viikossa sen jälkeen, kun altistumisketjut on jäljitetty ja asianosaisille on tiedotettu.

Tautitapauksia on todettu Karamzinin, Matinlahden, Vanttilan, Meritorin, Mankkaanpuron, Ymmerstan, Postipuun, Eestinkallion, Kalajärven ja Mainingin kouluissa sekä Lagstads skolassa.

Päiväkotien nimiä kaupunki ei julkaise.

Koronavirustautiin sairastuneista raportoidaan, jos sairastuneet henkilöt ovat olleet koulun tai päiväkodin tiloissa tartuttavuusaikanaan.

Koulussa altistuneiden lasten huoltajat saavat tiedon karanteenimääräyksestä Wilma-viestillä. Päiväkodissa altistuneen lapsen huoltaja saa tiedon karanteenimääräyksestä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Virallinen karanteenipäätös tulee postissa, kaupunki kertoo nettisivuillaan.

Karanteenin tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Karanteeniaika on 10 päivää.

Karanteenia voi lyhentää, jos aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisesta otettu koronavirustesti on negatiivinen ja henkilö on ollut koko ajan täysin oireeton, kaupungin sivuilla kerrotaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut