Kolme nuorukaista riehui koulun rakennustyömaalla Espoossa: Ikkunoita helisi, 8 jauhesammutinta tyhjennettiin tai rikottiin ja kahdet työkoneen avaimet vietiin – oikeus tuomitsi vankeutta

Silmitön riehuminen espoolaisella rakennusyhtiö SRV:n työmaalla toi kolmelle nuorelle miehelle ehdolliset vankeustuomiot ja kovan vahingonkorvausvelvollisuuden.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehet torstaina kuuden kuukauden vankeusrangaistuksiin törkeästä vahingonteosta. Yhden tuomitun rangaistus muutettiin 180 tunniksi yhdyskuntapalvelua ja kahdelle muulle tuomittiin vuoden ja kolmen kuukauden valvonta-aika.

Yksi miehistä tuomittiin myös varkaudesta hänen vietyä työkoneiden avaimia työmaalta.

Tekohetkellä iältään 18–20-vuotiaat miehet tunkeutuivat heinäkuisena yönä 2020 rakenteilla olleen koulun työmaalle Leppävaarassa. He kaatoivat aitaa, rikkoivat rakennuksen ikkunoita ja valvontakameran sekä tyhjensivät tai hajottivat kahdeksan jauhesammutinta ja rikkoivat työkoneiden ikkunoita, pyyhkijöitä sekä ajovalon laseja.

Miehet myönsivät osan teoista, mutta kiistivät niiden törkeyden.

Oikeus kuitenkin katsoi, että ilkivalta oli suunniteltua ja miehet toimivat kumppaneina. Syyllisyydestä todistivat valvontakamerakuvat, jotka eivät tosin paljastaneet, mitä vahinkoa kukin tarkkaan ottaen teki.

Vahinkoja kärsineet yhtiöt ja koneurakoitsija vaativat miehiltä 20 000 euron korvauksia. Oikeus päätyi lopulta vajaan 18 000 euron korvaussummaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut