Espoolaiset nuoret ovat tanssineet yhdessä yli 10 vuotta, ja heistä on tullut kuin toinen perhe – nyt kova harjoittelu ja hyvä yhteishenki toivat heille SM-kultaa: "Meillä selvä vahvuus on yhteisöllisyys"

Tanssi: Espoolainen tanssiryhmä on noussut askel askeleelta kohti kansallista kärkeä.

Espoolainen tanssiryhmä on parantanut vuosi vuodelta sijoitustaan SM-kilpailuissa. 17–21-vuotiaat nuoret naiset ovat nousseet askel askeleelta kohti kansallista kärkeä; edellisissä SM-kisoissa irtosi kolmossija, elokuussa pitkään yhdessä ollut joukkue nousi ensimmäistä kertaa korkeimmalle palkintokorokkeelle.

– Voitto tuli aikuisten pienryhmien ykkössarjassa, 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat, viisi vuotta ryhmää valmentanut Minna Virkkala iloitsi ylpeänä.

Voittoisa koreografia, Company A, oli suunniteltu 1940-luvun tyyliin; tanssijat esiintyivät bändin laulajina. Esiintymisasut oli tehty 40-luvun hengessä ja kisamusiikki myötäili ajan soundeja.

– Tuomarit arvioivat esityksessä koreografian, ilmaisun ja tekniikan. Koko esityksessä pitää näkyä tarinan punainen lanka. Esitys on teos, joka välittyy katsojalle.

Latino Show’n esityksessä voi tanssia kaikkia viittä lattaritanssia: jive, samba, cha-cha, rumba tai pasodoble. Tyttöjen esitys Oulussa piti sisällään vain jivea. Tanssisuoritus saa kestää maksimissaan kolme minuuttia.

– Joukkueessamme on nuoria tanssijoita, mutta olemme olleet pitkään yhdessä.

Ryhmä koostuu seitsemästä eri puolilla Espoota ja Kauniaisia asuvasta lukiolaisesta ja opiskelijasta, joista suurin osa on treenannut ja kilpaillut yhdessä yli 10 vuotta, pikkutytöistä lähtien. Kilpailussa ryhmässä pitää olla kolmesta seitsemään tanssijaa.

– Meillä selvä vahvuus on yhteisöllisyys. Joukkueemme tytöt eivät ole vaihtuneet tiuhaan, koreografia on ollut helppo suunnitella jo hyvissä ajoin, kun tiedän jokaisen tytön vahvuusalueen, valmentaja iloitsee.

– Olemme tunteneet tosi pitkään. Olemme ystäviä myös vapaa-ajalla. Valmistaudumme kisoihin aina tiiviisti yhdessä, olemme kuin yhtä perhettä, tanssija Eeva Malkamäki todistaa.

Latino Show -tanssi on näyttävä ja vaativa laji. Kyseisen tanssin suosio on kasvanut viime vuosina hurjasti.

Valmentaja Virkkala tanssii itse kilpaa parintansseissa. Hän on kollegoidensa kanssa pannut merkille, että nuoret innostuvat nykyään helpommin ryhmätansseista kuin perinteisistä paritansseista.

– Pareja voi olla tosi vaikea löytää, varsinkin pojista on pulaa, Virkkala kertoo huolestuneena.

Tanssiryhmä harjoittelee tanssia kolmesti viikossa. Kaksi kertaa viikossa harjoitellaan ohjelmaa, kerran viikossa eri tanssien tekniikoita.

Tytöt kustantavat itse niin kisa-asut, meikit kuin kisamatkatkin. Tanssijoista huokuu intohimo ja voimakas side joukkueeseen. Kilpailujen lisäksi tytöt ovat esiintyneet erilaisissa tapahtumissa kuten pikkujouluissa, musiikkivideolla ja kauppakeskusten tilaisuuksissa.

Latino Show -tanssille voi ennustaa valoisaa tulevaisuutta. Tanssi tuottaa positiivisia tunteita niin tanssijoissa kuin katselijoissa. Lajiin on matala kynnys tulla mukaan. Jo lattarimusiikki sinällään on mukaansatempaavaa.

– Tanssi on varmasti aina osa elämääni. Olin yhden vuoden sivussa tästä opiskeluiden takia, mutta palasin heti takaisin, kun paikka ryhmässä aukesi, Aino Malkamäki naurahtaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut