Mies tappoi vaimonsa 78 puukoniskulla Vihdissä – oikeus tuomitsi elinkautiseen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 36-vuotiaan irakilaisen miehen elinkautiseen vankeuteen vaimonsa murhasta. Teko tapahtui yksityisasunnossa Vihdissä toukokuussa 2021.

Oikeus katsoi miehen tappaneen vaimonsa vakaasti harkiten sekä erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Tekovälineenä oli veitsi. Naisen ruumissa oli yhteensä 78 haavaa tai viiltoa.

Miehen ja naisen avioliitto oli ollut riitaisa. Nainen oli paennut miestään aiemmin turvakotiin, ja puolisot olivat asuneet erillään.

Turvakodissa ollessaan nainen kertoi miehen uhkailleen häntä ja hänen sukuaan tappamisella, jos hän eroaa miehestä.

Perhe oli tullut Suomeen Irakista vuonna 2015 ja hakenut turvapaikkaa.

Mies kiisti murhasyytteen ja väitti puolustautuneensa naisen hyökkäystä vastaan. Hän väitti toimineensa hätävarjelutilanteessa.

Oikeus ei uskonut miestä. Arvioon vaikutti miehen aiempi väkivaltaisuus vaimoa kohtaan.

Todistajana kuultu turvakodin työntekijä kertoi uhrin kertoneen, että mies oli lähettänyt tämän Irakiin 2019 siinä tarkoituksessa, että uhri tapettaisiin.

Toisena todistajana kuultu ja tekopäivänä asunnolle saapunut maahanmuuttotyöntekijä kertoi kuulleensa asunnosta naisen ääniä. Työntekijä ei päässyt sisään asuntoon miehen suljettua oven. Oikeus katsoi, että mies sulki oven varmistaakseen naisen kuoleman.

Surmapäivänä nainen oli ollut aikeissa hakeutua uudelleen turvakotiin, mutta mies käännytti naista noutamaan tulleen taksin.

Tekohetkellä asunnossa olleet pariskunnan lapset pakenivat talon yläkerran naapuriin. Lapset kertoivat naapurille isän lyövän äitiä veitsellä.

Mies tuomittiin korvaamaan jutun kullekin asianomaiselle 15 000 euroa korkoineen.

Länsiväylä ei julkaise tuomitun nimeä alaikäisten asianomaisten suojaamiseksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Oikaisu 29.9: Jutussa kirjoitettiin aiemmin, että rikospaikka oli Espoo. Rikos tapahtui kuitenkin Vihdissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut