Huippujuttuja joka kulttuuritalossa – lapsille omistettu viikonloppu tuo näyttämölle Frankensteinin ja omituisia otuksia

Lastentapahtuma: Musiikkia, näyttelyitä ja taidepajoja lasten iloksi.

Espoon kulttuurikeskuksissa vietetään lokakuun ensimmäisenä viikonvaihteena Lasten viikonloppua.

Lasten kulttuurikeskus Aurorassa on Yön äänet -näyttelyn avajaiset 2. lokakuuta kello 14–19. Näyttely jatkuu 20. marraskuuta asti.

Kuvataiteilijat Anu Pensola ja Rasaliina Seppälä koostavat lasten tekemistä teoksista näyttelyn Auroran Kivijalkagalleriaan. Teoksissa pienet taiteilijat ovat pohtineet yön ääniä ja sitä mistä ne oikeasti aiheutuvat. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisäksi Aurorassa järjestetään lauantaina

Hämärän hiipijät -taidepaja kello 16–19 ja kello 18 Tehdas Teatteri & Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen tuovat näyttömölle rakastetun prinsessan: Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari. Liput Lippu.fi:stä 10 eurolla.

Sunnuntaina Aurorassa on vuorossa

Aurinkoiset aarrekekkerit -taidepaja kello 11–14

ja Tapiola Sinfoniettan Pöllö-kvartetti esittää kello 13 ja 14 muun muassa tuttuja lastenlauluja.

Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa on 2. lokakuuta kello 10 Taikametsä-konsertti.

Taikametsän uusin koko perheelle suunnattu konsertti ihastuttaa, jännittää, kummastuttaa ja naurattaa. Esitys kutsuu heittäytymään mielikuvituksen vietäväksi. Esitys soveltuu kaikenikäisille.

Liput: 14 euroa + toimitusmaksu.

Sellosali osallistuu Lasten viikonloppuun Otus Opus -konsertilla kello 13.

Konsertissa kuullaan palkittua musiikkia ja riemastuttavaa runofaktaa sekä nähdään loisteliaita kuvia pienten otusten ja ötököiden ällistyttävästä elämästä.

Kitaristi Petri Kumela soittaa, Laura Ruohonen lausuu ja kokonaisuutta värittävät Erika Kallasmaan kuvat.

Ennen ja jälkeen konsertin voit Otus-työpajassa muuntautua itsekin pieneksi otukseksi askartelemalla otusnaamion. Maksuttomat työpajat ovat auki Sellosalin lämpiössä kello 12 ja kello 14 alkaen.

Vatsastapuhuja Sari Aalto riemastuttaa Sellosalissa lauantaina ja sunnuntaina Red Nose Company esittää uuden musiikaalisen komedian, Frankensteinin.

Liput Sellosalin esityksiin 12 euroa tai neljän hengen perhelippu 40 euroa plus toimitusmaksut.

Näyttelykeskus Weegeellä Futuro-talo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17. Alle 18-vuotiaille vierailu on maksuton.

Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin työpajassa tutkitaan eriskummallisia taloja kello 11–14 myös perheen pienimmille sopivassa työpajassa. Vapaa pääsy.

Digitaalisessa kulttuuritalossa Urban Espoossa saa lauantaina kello 11 ensi esityksensä Mielimaisema-työpaja. Se on purkkiin rakennettu pieni hyvän mielen tunnelmahetki. Maisema rakennetaan taideohjaaja Jenni Vilanderin kanssa. Työpaja on kuvattu Lasten kulttuurikeskus Aurorassa.

Sunnuntaina Urban Espoossa kuullaan Naattiorkesterin ensiesitys ja illalla alkaa uusi sarja Muusikon iltasatu. Sarjan aloittaa Olavi Uusivirta, joka lukee H.C. Anderssenin teoksen Villijoutsenet.

Kannusalissa esitetään lauantaina kello 15 elokuva lapsille.

Koko ohjelma ja lisätiedot Kulttuuriespoo.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut