Pop up -teatteri tuo näytelmän ja näyttelyn tyhjään liiketilaan Heikintorille – "Esitys koskee monella tavalla ajan hermoon"

Sisaret-kollektiivi tuo muutamaksi viikoksi Heikintorille pop up -teatterin ja taidetilan. Esitys ja taidenäyttely liittyvät rakkauteen.

Sisaret-kollektiivin takana ovat espoolaiset Pirre Toikkanen ja Kimmo Kovanen. Pari vuotta sitten he toivat Heikintorille Hyvä minä -esityksen ja sen saaman hyvän vastaanoton rohkaisemina kollektiivi päätti tulla uudelleen.

– Haluamme viedä teatteria sinne missä ihmiset ovat, ja Heikintorilla saimme sellaista palautetta, että juuri tällaista toimintaa tarvitaan, Kimmo Kovanen kertoo.

– Saimme Heikintorilla esityksiimme uutta yleisöä ja ihmiset tajusivat, että tässä on kyse pop up -teatterista, joten he poikkesivat kauppareissulla katsomaan esitystä, Pirre Toikkanen sanoo.

Sisaret-kollektiivi on perustanut pop up teatterinsa ja taidetilansa samaan paikkaan missä se oli viimeksi eli entiseen kenkäkauppaan. Nyt tila on tosin sisustettu hiukan eri tavalla.

Oikein rakastettua -taidenäyttelyssä on esillä Kimmo Kovasen ja Pirre Toikkasen akryyli- ja öljyvärimaalauksia. Näyttely on jo avattu.

Oikein rakastettu -esitys saa ensi-iltansa 1. lokakuuta. Sen lisäksi on kahdeksan esitystä, viimeinen on 16. lokakuuta.

– Esitys ruotii aikamme ihmisiä ja ilmiöitä. Se on monella tavalla samaistuttava, ajatuksia herättävä sekä yhtä aikaa vakava ja hauska. Siinä käsitellään ajassamme jyllääviä teemoja, kuten ylisukupolvisuutta, toksista maskuliinisuutta ja identiteetin rakentamista, tekijät kertovat.

Tarina vie tragikoomiseen Ilosen perheeseen.

– Se koskee monella tavalla ajan hermoon, Kimmo Kovanen toteaa.

– Mutta koronasta siinä ei puhuta, Pirre Toikkanen täydentää.

Tarina on visualisoitu yllättävästi ja sen kulkua ryydittävät esitystä varten tehdyt laulut.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut Sisaret-kollektiivin toimintaa.

Oikein rakastettu -esityksen teksti ja ohjaus on Kimmo Kovasen, puvustus ja lavastus työryhmän. Rooleissa nähdään Pirre Toikkanen, Pertti Lehtonen, Pia Serkamo, Henrikki Pöntinen ja Annastiina Storm.

Bändin muodostavat Anu Myllyniemi, Maija Virtanen, Veera Ristikartano ja Reetta Kauranen.

Liput esitykseen Holvi.comista.

Tilassa järjestetään loppuvuoden aikana myös taidetyöpajoja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut