Massarokotukset loppuvat Metro Areenalla ensi viikolla – Espoossa on tehty myös yli 2 000 kotirokotusta

Korona: Koronatilanne on Espoossa nyt rauhallinen.

Massarokotukset loppuvat Metro Areenalla. Viime viikolla kertyi jonoa, koska rokotukseen pääsi aikaa varaamatta. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Koronarokotusten kattavuus on Espoossa nyt niin hyvä, että Tapiolassa Metro Areenalla järjestetyistä massarokotuksista voidaan luopua.

Rokotukset jatkuvat Ison Omenan rokotuspisteellä ja ihmisiä kannustetaan hakeutumaan sinne.

– Kauppakeskus Sellossa ja kauppakeskus Entressessä toimii pop up -rokotuspisteet, koska haluamme viedä rokotukset sinne, missä rokotuskattavuus on alhaisempi. Haluamme tehdä rokotuksen ottamisesta mahdollisimman helppoa, Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen kertoo.

– Espoossa on tehty kotirokotuksiakin yli 2 000. Kotirokotuksen ovat saaneet ne, joille liikkuminen on erityisen hankalaa, Paananen lisää.

Rokotuskattavuuden vaihteluun on Paanasen mukaan useita syitä. Yksi iso tekijä on ikä, koska ikäihmiset ovat olleet aktiivisia koronarokotusten ottamisessa.

Espoossakin on jo aloitettu kolmansien koronarokotusten antaminen. Ensimmäiseksi sen saavat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt. Lisäksi rokotetaan niitä ihmisiä, jotka alkuvuodesta saivat rokotukset lyhyellä annosvälillä.

– Tätä laajemmasta kolmansien rokotusten tarjoamisesta ei ole toistaiseksi kansallisia linjauksia. Pyrimme tiedottamaan rokotusten jatkumisesta mahdollisimman hyvin.

Koronatilanne on Espoossa tällä hetkellä vakaa. Paananen ei ole huolissaan siitä, että lisääntyvä matkustaminen pahentaisi tautitilannetta.

– Rokotuskattavuus on noussut ja väestöllä on jo aika hyvä suoja, hän perustelee.

Alle 18-vuotiaat ovat tällä hetkellä suurin koronaan sairastuvien ryhmä. Viime viikon tilaston mukaan heitä on 39 prosenttia sairastuneista.

– Tämä johtuu siitä, että alle 12-vuotiailla ei ole rokotusten antamaa suojaa. Onneksi tauti on lapsilla yleensä lievä, Paananen sanoo.

Espoon sairaalassa ei maanantaina ollut yhtään koronapotilasta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut