Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kulttuuritaloissa pääsee nyt nauttimaan elävästä musiikista – Suomi-poppia, bluegrassia ja uutta Johanna Iivanaista

Suomi-popissavuoden tulokashuipuksi tituleerattu Arppa on skeittari ja laulutyöläinen, jonka sävellykset ovat ajattomia ja tekstit pieniä tuokiokuvauksia. Juuri toisen albuminsa Kinovalon julkaissut Arppa esiintyy Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 6. lokakuuta.

Live-elämys perustuu Arpan energiseen improvisaatioon. Arpan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi ja Okko Saastamoinen.

Steve ‘n’ Seagullsin bluegrass soi Louhisalissa 7. lokakuuta. Yhtye soittaa kappaleita noin vuosi sitten julkaistulta Another Miracle -albumiltaan.

– Neljäs levymme Another Miracle aloitti muotoutumisensa oikeastaan hieman varkain jo reilusti vuoden 2019 puolella. Yhtyeen kokoonpanossa tapahtui muutoksia ja koko ajan meistä tuntui, että olemme jonkinlaisen uuden ja jännittävän kynnyksellä. Halusimme toki pitää kiinni yhtyeemme juurista, mutta samalla halusimme löytää uusia ja tutkimattomia puolia. Tämä tallentui mielestämme onnistuneesti myös levylle. Kuultavissa on yhtyeellemme ominaista energistä reuhtomista, mutta myös entistä enemmän sävyjä ja kauneutta, yhtye kertoo tiedotteessa.

Steve’n’Seagulls on julkaissut neljä kokopitkää levyä, jotka ovat olleet myyntimenestyksiä ympäri maailman. Yhtye on noussut ensimmäisenä suomalaisena Billboardin Bluegrass -listan kärkeen.

Laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen on juuri julkaissut uuden, englanninkielisen Broken river -nimisen albumin.

Tuoreen musiikin myötä Iivanainen lähtee kiertueelle aloittaen Sellosalista 6. lokakuuta.

– Tämä levy on syntynyt kuin itselleen tien murtava joki, ensin vähitellen ja yhtäkkiä lähes tulvien. Olen viettänyt suuren osan elämästäni mökillämme joen varrella äitini synnyinseudulla ja Broken River -levyn useat laulut ovatkin syntyneet juuri tuon joen äärellä. Siellä luonnon rauhassa mieli käsittelee kaikkea mitä on tapahtunut tai on tapahtumassa. Muutama laulu on tehty yhdessä mieheni Mikko Iivanaisen kanssa, Johanna Iivanainen kertoo tiedotteessa.

Musiikissa on aistittavissa vaikutteet Amerikan juurimusiikista, elokuvista ja sarjoista, esimerkiksi Iivanaisen lempisarjasta Pieni talo preerialla.

Kiertueella kuullaan uuden musiikin lisäksi lainasävelmiä ja Iivanaisen omaa varhaisempaa tuotantoa.

Suurelle yleisölle Johanna Iivanainen on tullut tutuksi SuomiLOVE-tv-ohjelman housebändin solistina vuosina 2014–2019.