Espoo kasvaa länteen päin – Kauklahden aseman viereen kaavaillaan 4 000 uuden asukkaan aluetta

Uusi asuinalue myötäilee radanvartta aseman eteläpuolella. Keskellä on Espoonjoki. Espoon kaupunki

Paavo Rantalainen

Espoon kaupungilla on suuria kehityssuunnitelmia Kauklahdessa Kirkkonummen rajan tuntumassa. Nykyiselle lähes joutomaalle kaavoitetaan isoa kerrostaloaluetta.

Rantaradan eteläpuolelle on valmistunut asemakaavaehdotus yli 40 hehtaarin alueelle.

Tuoreimpien suunnitelmien ja laskelmien mukaan alueelle voi tulla asuntoja noin 4 000 asukkaalle.

Alueen nimi Lasihytti tulee Espoon teollisuushistoriasta.

Nykyisinkin vielä pystyssä olevassa tehdasrakennuksessa toimi vuosina 1923–1952 Kauklahden lasitehdas, jonka omisti Riihimäen lasi. Huonokuntoinen rakennus on tarkoitus purkaa.

Alueen kaavoitus lähti liikkeelle maanomistajien aloitteesta. Radan varressa sijaitsevalla alueella on useita omistajia, kuten VR, Senaatti-kiinteistöt, Espoon kaupunki ja yksiityisiä kiinteistösijoittajia.

Kaava-alueelle on suunniteltu 16 kerrostalokorttelia sekä pientaloja. Kaavamääräyksissä on, että yhden huoneen asuntoja saa olla enintään 30 prosenttia ja asuntojen keskikoko on oltava 50 neliötä.

Alueen läpi virtaa Espoonjoki.Kauklahti on jo nyt hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Lähijunayhteys Helsinkiin on neljä kertaa tunnissa.

Espoon kaupunkiradan jatke eli lisäraiteet rakennetaan Leppävaarasta Kauklahteen saakka. Kaupunkiradan rakentaminen alkaa piakkoin.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Kauklahden uuden asuinalueen kaavaehdotusta huomenna torstaina 30. syyskuuta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut