Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti Elokapinan mielenosoituksesta kiinni 141 ihmistä – "Poliisi on päättänyt mielenosoituksen olennaisesti lainvastaisena"

Poliisi otti keskiviikkoisesta Elokapinan mielenosoituksesta kiinni kaikkiaan 141 ihmistä, poliisi tiedottaa. Kiinniotot sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti.

Poliisi aloitti mielenosoittajien kiinni ottamisen noin tuntia mielenosoituksen alkamisen jälkeen ja liikenne palautui normaaliksi kello 21.35.

Elokapinan mielenosoitus tukki Helsingin Mannerheimintien Eduskuntatalon edessä eilen kello 18 alkaen. Liikenne oli poikki molempiin suuntiin.

– Elokapina ei suostu neuvottelemaan siirtymisestä poliisin kanssa. Poliisi on päättänyt mielenosoituksen olennaisesti lainvastaisena. Poliisi on aloittanut poistumiskäskyjen antamisen. Mikäli käskyjä ei noudateta, syyllistyvät henkilöt niskoitteluun poliisia vastaan, poliisi tiedotti Twitterissä keskiviikkona kello 19 maissa.

Poliisi oli osoittanut mielenosoitukselle toisen paikan Kansalaistorilla, mutta mielenosoittajat kieltäytyivät siirtymästä.

Elokapina oli etukäteen ilmoittanut osoittavansa mieltä 10 päivän ajan.