Espoossa järjestetään neljän päivän taidenäyttely, jossa voi myös saunoa ja uida – taiteilija kehottaa ottamaan taskulampun mukaan

Tapahtuma: Soukassa voi tutustua luontoon rakennettaviin teoksiin, jotka valaistaan illoiksi.

Hanikan Värit -tapahtuma tuo taidepolkumaisen kokonaisuuden Hanikan virkistyskeskuksen lähiympäristöön Soukassa. Luonnon keskelle rakennettaviin teoksiin voi tutustua 7.–10. lokakuuta. Teoksia on valmiina jo nyt, mutta valaistus on käytössä vasta torstaista alkaen.

Tapahtuma- ja kulttuuripalveluissa työskentelevä kulttuurituottaja Jussi Hietala kertoo, että idea syntyi kesällä Espoonlahdessa järjestetyn Puutarha & paviljonki -projektin yhteydessä.

Hanikan Värit -tapahtumaan liittyvät teokset toteuttaa kesän projektista tuttu kulttuuriosuuskunta Ziran. Taiteilijat Petra Martinez ja Jyri Sucksdorff tekevät alueelle installaatioita ja valoteoksia.

Teoksiin voi tutustua sekä päivällä valoisaan aikaan että illalla, jolloin teokset ja Hanikan alue ovat valaistuja.

– Tapahtuma yhdistää ulkoilun ja taiteen, Hietala sanoo.

– Teokset ovat saaneet inspiraatiota muun muassa ruskan väreistä, Jyri Sucksdorff kertoo.

Maastoon kannattaa ottaa taskulamppu mukaan.”

Yksi teoksista on isohko, tunnelinomainen, läpikuljettava teos.

Sucksdorff käyttää omissa teoksissaan muun muassa kierrätettyä puuta, sitä samaa, joka oli käytössä kesällä paviljongissa. Petra Martinez käyttää esimerkiksi kierrätettyä kangasta.

– Vaikka teokset onkin valaistuja, maastoon kannattaa ottaa taskulamppu mukaan, Sucksdorff vinkkaa.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus myös saunoa ja uimaankin pääsee.

Puulämmitteinen sauna on tapahtuman aikana kuumana joka ilta. Naisille ja miehille on omat, 1,5 tunnit mittaiset saunavuorot. Saunaan kannattaa ottaa omat pyyhkeet ja laudeliinat mukaan. Juoksevaa vettä ei ole.

Tapahtumailtoina on myös mahdollista lämmitellä nuotion äärellä ja syödä omia eväitä.

Hanikan virkistyskeskuksen osoite on Matasaarentie 1. Bussilla pääsee lähelle. Autolla tulevat voivat pysäköidä Hanikan kuntopolun parkkipaikalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut