Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raidejokeri etenee kuin juna – Espoon puolen raiteet valmistuivat

Pikaratikka raidejokerin Espoon puolen raiteet ovat päätepysäkkiä lukuun ottamatta valmistuneet, ja valtaosa muistakin Espoon osuuden töistä valmistuu kuluvan vuoden aikana, Raide-Jokeri -hanke tiedottaa.

Yhtenäistä kaksoisraidetta on nyt Keilaniemestä Vermoon saakka. Raiteet saatiin yhdistettyä torstaina, kun Turunväylän yli kulkevan Impilahdensillan pohjoispäätyyn asennettiin kiskonliikuntalaite.

Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen kulkevan raidejokerin rakentaminen on myös muilta osin edennyt vauhdilla ja liikenne on määrä aloittaa tammikuussa 2024, viisi kuukautta arvioitua aikaisemmin.

Lue myös:

Jättihankkeesta hyviä uutisia: Raidejokeri valmistumassa budjetissa ja etuajassa – liikennöinti voi alkaa jo 2024 alussa

Loppuvuoden aikana Espoossa rakennetaan muun muassa Keilaniemen päätepysäkkiä, joka valmistuu ensi vuonna. Myös osa Otaniementien töistä jatkuu vielä ensi vuonna.

Espoon osuudella on raidejokerin töiden lisäksi uusittu myös jalankulku- ja pyöräilyreittejä ja vesihuoltoverkostoa. Tavoitteena on, ettei näillä kaduilla tarvitsisi heti käynnistää kaupungin omia perusparannushankkeita.

Koko raidejokerin rakennustöistä on valmiina 71,5 prosenttia, ja kaksoisraidetta on valmiina 19,7 kilometriä. Kokonaisuudessaan linja on 25 kilometriä pitkä. Siitä 9 kilometriä sijoittuu Espooseen ja 16 Helsinkiin.

Helsingin osuudella rakentaminen jatkuu paikoin vuoteen 2023 asti.

Lue myös:

Tältä näyttää Espoossa kolmen vuoden kuluttua huristava jättiratikka – raidejokerin linjalla varaudutaan suuriin matkustajamääriin