Inkoo aikoo myydä 560 venepaikkaa – myös ulkopaikkakuntalaisilta kysytään kiinnostusta

Inkoo kunta suunnittelee venesataman merkittävää laajennusta. Uudet laiturit sijoittuvat kuvan vasempaan laitaan joen länsipuolelle. Arkistokuva. Inkoon kunta

Paavo Rantalainen

Inkoo kunnalla on isoja suunnitelmia kehittää venesatamaa Inkoo keskustan rannassa. Hanke on tarkoitus rahoittaa venepaikkaosakkeita myymällä.

Tavoitteena on, että pienvenesatamassa on laajennuksen jälkeen yhteensä noin 850 paikkaa. Paikkamäärä kasvaa nykyisestä noin 270:lla.

Osakeannin pääasiallinen tavoite on rahoittaa sataman laajennus, sataman ruoppaus sekä uusien laitureiden asennukset.

Valtaosa eli noin 560 paikkaa on tarkoitus myydä osakeannilla.

Inkoon kunta omistaa tällä hetkellä sataman ja se venepaikat kokonaan, mutta on yhtiöittänyt toiminnan.

Osakeannin jälkeen kunnan omistukseen jää 34 prosenttia yhtiöstä. Tästä syystä 290 paikkaa on jatkossakin vuokrattavissa.

Osakeannin toivotaan tuottavan yhteensä noin 2,8 miljoonan euron pääoman. Alustavan arvion mukaan pienimmät venepaikat maksaisivat noin 3 000 euroa ja suurimmat noin 15 000 euroa.

Osakeannissa etusijalla ovat inkoolaiset ja kunnassa kiinteistöjä omistavat, mutta myös ulkopaikkakuntalaisilta kysytään kiinnostusta venepaikkaosakkeiden ostoon.

Inkoon Venesatamat toivoo, että nykyiset asiakkaat jatkossakin haluavat pitää veneensä Inkoossa ja että moni muu veneenomistaja hankkii paikan sieltä.

Venepaikoista on avattu kysely, jonka avulla selvitetään, minkä kokoisille paikoille on tarvetta.

Ensi helmikuusta alkaen, eli Helsingin Venemessujen aikoihin, toivotun paikan voi merkitä. Osakekauppoja voi näillä näkymin tehdä syksyllä 2022 ja keväällä 2023.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut