Tällä viikolla vietetään valtakunnallista silakkaviikkoa, ja se näkyy Espoon päiväkodeissa ja kouluissa – edullinen ja ravinteikas kala maistuu yllättäen myös nuorille

Ruoka: Kouluissa ja päiväkodeissa syödään tällä viikolla silakkaa.

Silakkapihvejä. Järvikalapihvejä. Silakkapuikkoja. Koulujen ja päiväkotien ruokalistoille tipahtelee Itämeren viljaa.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Silakkaviikkoa. Espoon päiväkodeissa tarjoillaan keskiviikkona silakkapuikkoja, lounasasiakkaille ja hoiva- ja senioriasiakkaille tarjolla on silakkapihvejä torstaina.

– Ruispaneroitujen silakkamurekepihvien positiivinen vastaanotto Itämeripäivänä yllätti meidät. Niitä toivottiin ruokalistalle uudelleen, Espoo Cateringin hankinta- ja kehityspäällikkö Regina Ekroos kertoo.

Hänen mukaansa silakkaviikot ovat suosittuja ikäihmisten ja nuorten keskuudessa.

– Eri silakkatuotteiden valikoima on kasvanut markkinoilla

Yksi syy saattaa olla se, että silakka on listoilla silloin tällöin, joten se tuo sopivaa vaihtelua ruokalistalle, Ekroos arvelee.

Espoo Catering tekee raaka-ainehankintansa hyvissä ajoin.

– Noin kaksi kuukautta etukäteen.

Silakkaa toimitetaan esimerkiksi yli 5 000 kiloa, kun sitä tarjotaan kouluilla ja päiväkodeilla.

– Sokeria, vehnäjauhoja varten ei tarvitse tilausennakoita, näissä isot volyymit. Mutta kalaa sopimustoimittajat eivät voi pitää varastoissa sellaisia määriä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut