Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vitträskin rantaan tuotiin laittomasti 1 000 kuormaa louhetta metrotyömaalta – kaksi miestä oli oikeudessa, toisen syyte hylättiin

Vitträskin rantaan metrotyömaalta rahdattua kivilouhekasaa ja siitä poikineita syytteitä on käsitelty neljä vuotta. Tapauksessa on annettu aiemmin yksi tuomio.

Epäiltynä rikoksista on ollut oikeudessa kaksi miestä. Oikeusprosessi lähti liikkeelle, kun Vitträskin rantaan Aavarannan entisen kurssikeskuksen maalle ajettiin 1 000 kuormaa kivilouhetta metrotyömaalta.

Näin suuren määrän tuomiseen olisi pitänyt olla viranomaisilta ympäristölupa, jota ei oltu haettu.

Rantaan johtanut rinne on sortunut maamassojen painosta järveen siirtäen rantaviivaa 40–60 metriä vesialueen suuntaan. Alueella on sortumavaara edelleen.

Viime vuonna käräjäoikeus tuomitsi toisen miehistä kahdesta rikoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Toinen tuomio liittyi pakolaiskeskuksen toiminnan pyörittämiseen ja toinen louhekasan toimittamiseen ranta-alueelle.

Aavarannan kiinteistötoiminnan pyörittämisessä mukana ollutta toista miestä on epäilty ympäristörikoksesta, joka liittyy kivilouheen rahtaamiseen rantaan.

Oikeudessa oli ratkaistavana, oliko kyseisellä miehellä jonkinlaista osallisuutta louhekasan aiheuttamaan sortumaan ja oliko hän tietoinen ja mukana tekemässä päätöksiä.

Käräjäoikeus antoi 1. lokakuuta päätöksen ja hylkäsi syytteen. Aiemmin asianosaiset ovat luopuneet korvausvaatimuksistaan syytettynä ollut miestä kohtaan.

Oikeus määräsi valtion korvaamaan syytettynä olleelle miehelle lähes 37 000 euroa oikeudenkäyntilukuja.

Oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen.