Nyt alkaa tapahtua – Espoon kulttuuritalot ovat loppuviikolla täynnä huippujuttuja jokaiseen makuun alkaen Suomen ensimmäisestä naisrokkarista

Kun Muska aloitti laulajanuransa vuona 1969, hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja.Hänen ohjelmistossaan oli ja on yhä muun muassa Janis Joplinia ja Tina Turneria.

Muskan ensimmäinen single Kirjoita Postikorttiin julkaistiin 1971 ja LP-levy "Muska" kaksi vuotta myöhemmin. Nyt Muska tulee keikalle Kannusaliin (Kannusillankatu 4, Espoon keskus) 7. lokakuuta.

Tämän hetken kuumimmat räppärit tulevat myös Kannusaliin. Artistit Yeboyah & F & SOFA ovat kovassa nosteessa. Heitä yhdistää kantaaottavat ja oivaltavat tekstit sekä energinen livemeininki.

Ladon seinästä revittyjä versioita metalli- ja rockbiiseistä on luvassa, kun Steve ‘n’ Seagulls -yhtye esiintyy Espoon kulttuurikeskuksessa (Kulttuuriaukio 2) 7. lokakuuta. Yhtyeen neljäs albumi Another Miracle julkaistiin marraskuussa 2020.

Pauli Hanhiniemen Retkue tulee Sellosaliin (Soittoniekanaukio 1 A) 8. lokakuuta. Hanhiniemi tuli tunnetuksi Kolmas Nainen -yhtyeen laulusolistina. Hänen oman bändinsä keikalla kuullaan Paulin suurimmat hitit, mutta mukana on myös yhtyeen omia biisejä.

Jättihitin Roy Orbison tekijä Stig konsertoi 8. lokakuuta Espoon kulttuurikeskuksessa. Vuonna 2019 Stig julkaisi singlet Lonkeronvärinen taivas, Sitä sun tätä sekä Biip biip. Syksyllä 2020 Stig oli mukana Nelosen suositussa Vain Elämää -ohjelmassa, jossa hän ihastutti muun muassa ilmiömäisen suosion saavuttaneella Kuningaskobra-hitillään.

Useamman vuoden hiljaiseloa viettänyt Kemopetrol juhlii tulevana syksynä Slowed Down -debyyttilevyään kiertueella. Albumin julkaisusta tuli viime vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Kemopetrol on keikalla Sellosalissa 9. lokakuuta. Liput Lippu.fi:stä.

Suomalaisen raskaan rockin isät Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus oli välillä pitkällä keikkatauolla. Nyt bändiä on mahdollisuus kuulla Espoon kulttuurikeskuksessa 9. lokakuuta. Liput Lippu.fi:stä.

Näyttelykeskus Weegeen museoissa on kiinnostavia näyttelyitä. Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa on mahdollisuus 10. lokakuuta tutustua Konrad Mägin Maalauksen arvoitus -näyttelyyn näyttelyn kuraattori ja EMMAn johtaja Pilvi Kalhaman johdolla.

Emmassa on nähtävillä myös taikuutta ja kuvataidetta yhdistävä, Maalauskone, jonka ovat kehittäneet espoolaiset taiteilija Leena ja Kalle Nio. Suuren kysynnän vuoksi Emma on lisännyt näytöksiä Maalauskoneen esitykselle. Ajat ovat nyt varattavissa.

Lapsille on loppuviikolla tarjolla monenlaista kivaa. Lasten kulttuurikeskus Aurorassa (Järvenperäntie 1–3) kello 9.15 nähdään elokuva Pikkuli. Se kertoo pienen linnun maailmasta, jossa on jatkuvasti jotain uutta. Esitys kuuluu Tenavakino-sarjaan, joka tarjoaa maksuttomia elokuvanäytöksiä päivähoitoikäisille.

Saman talon Lauantaipajatus (9.10.) esittelee tulevaisuuden ihmekoneen. Pajassa on mahdollista rakentaa oma pieni ihmekone kierrätysmateriaaleista.

Jazz for Kids on Espoon kulttuurikeskuksessa kuultavien tasokkaiden jazzkonserttien sarja, johon kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita. 9. lokakuuta tuokiossa esiintyvät Riikka Keränen ja Juho Valjakka. Vapaa pääsy.

Lauantaina Espoon kulttuurikeskuksessa kuullaan myös Tapiola Sinfoniettan Avain hukassa -konsertti. Musiikin on säveltänyt Marzi Nyman, joka myös johtaa konsertin. Liput Lippu.fi:stä.

Robin Rekku & Jekkuorkesteri soittaa svengaavaa lastenmusiikkia, joka soveltuu koko perheelle. Bändi musisoi Kannusalissa 9. lokakuuta.

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri esittää satuseikkailu Antti Puuhaaran Entressen kauppakeskuksessa 9. ja 10. lokakuuta. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Pinkopahvilan seutukotimuseossa. Esitykseen myydään myös perhelippuja, Kaikukortilla esitys on maksuton.

Åbo Svenska Teatern vierailee Espoossa hyvän mielen komedialla Honey.

Esitys on ruotsinkielinen ja se nähdään Tapiolassa Vindängenissä (Tuulikuja 6). Näytelmässä on kyse kolmesta sukupolvesta, kuten myös kolmesta ystävättärestä sekä kolmesta ex-miehestä ja pätkätyöläisestä, jolla on neljä lasta elätettävänään. Liput Lippu.fi:stä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut