Ennuste Kirkkonummelle: Asuntojen hinnat nousevat 3,6 prosenttia – mennyt vuosi oli vielä kovempaa nousua

Asuntojen hintojen nousu jatkuu ennusteen mukaan voimakkaana Kirkkonummella. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Paavo Rantalainen

Kiinteistömaailma ennustaa, että asuntojen hintojen nousu jatkuu Kirkkonummella voimakkaana, mutta ei niin kovana kuin viimeisten 12 kuukauden aikana.

Kirkkonummella asuntokaupoissa on ollut Kiinteistömaailman uusimman barometrin mukaan hintojen nousua kuluneen vuoden aikana keskimäärin 5,1 prosenttia.

– Viimeiset 12 kuukautta ovat olleet Kirkkonummella todella voimakkaan hinnannousun aikaa. Hinnannousun odotetaan jatkuvan, mutta ei aivan yhtä kovalla kulmakertoimella, sanoo Kiinteistömaailma Kirkkonummen yrittäjä Hannu Salo.

Ennuste asuntojen hintojen kehityksestä on Kirkkonummella barometrin mukaan lähes Espoon luokkaa.

Espoon ennuste on 4 prosenttia vuodeksi eteenpäin. Takana on Espoossa Kirkkonummea selvästi kovempi hintakehitys, 12 kuukaudessa 6,9 prosenttia.

Espoossa odotukset hintojen rivakasta noususta keskittyvät etenkin metron jatkeen varrelle Finnooseen, Espoonlahteen, Saunalahteen sekä myös Kauklahteen.

Kirkkonummella barometri ennustaa suotuisinta hintakehitystä lähelle Espoota eli Sundsbergiin, Sarvviikiin ja Luomaan sekä myös maaseutualueille.

– Kirkkonummi lukeutuu koronan suuriin hyötyjiin asuntokaupassa. Moottoritie ja junarata helpottavat erityisesti lapsiperheiden siirtymistä kantakaupungin pienistä asunnoista oman pihan omaavaan perheasuntoon Kirkkonummelle, Salo kertoo.

Lähitulevaisuuden ennustamisessa on kuitenkin Kiinteistömaailman mukaan tavanomaisesta poikkeavia epävarmuuksia. Ne liittyvät pitkälti siihen, miten koronan jälkeinen aika kehittyy.

− Kirkkonummella vahvin kysyntä kohdistuu edelleen lähitulevaisuudessa tämän vuosituhannen isoihin perheasuntoihin.

Asuntokaupassa on Kiinteistömaailman mukaan nähtävissä uusi ilmiö, joka liittyy isommasta asunnosta pienempään vaihtavien asunnostajien kaupoissa.

Ensimmäistä kertaa lähes 15 vuoteen pienten kerrostaloasuntojen hinnankehitys jäi kesällä suhteellisesti jälkeen isompien perheasuntojen hinnankehityksestä.

− Viime aikojen asuntojen arvonkehitys on todella suotuisa niille, jotka ovat vaihtamassa Kirkkonummella isommasta pienempään, Salo sanoo.

Esimerkiksi viisihuoneisesta omakotitalosta rivitalokolmioon vaihtava saa nyt Salon mukaan keskimääräisten lukujen valossa peräti 80 000 euroa enemmän ”välirahaa” kuin hän olisi saanut vastaavassa kodinvaihtotilanteessa kaksi vuotta sitten.

Kirkkonummella on tällä hetkellä nettisivustojen mukaan myynnissä noin 180 asuntoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut