Espoon ulkoistettu terveysasema siirtyy uudelle toimijalle – osoite säilyy, mutta kerros ja nimi vaihtuvat

Terveysasema: Pihlajalinna Mehiläisen tilalle tammikuussa.

Espoon ulkoistetun terveysaseman toiminta siirtyy 1. tammikuuta 2022 Mehiläiseltä Pihlajalinnan vastuulle.

Terveysasema sijaitsee Matinkylässä ja se vastaa tällä hetkellä muun muassa Kuitinmäen, Suurpellon ja Henttaan asukkaiden terveysasemapalveluista.

Terveysasemalla on reilut 13 000 asiakasta.

Kaupunki kilpailutti terveysaseman hankinnan, kun Oma Lääkärisi Matinkylän sopimuskausi tuli päätökseen. Pihlajalinna voitti kilpailutuksen. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Terveysasema tulee toimimaan samassa osoitteessa, Piispanportti 10, missä ulkoistettu asema sijaitsee tälläkin hetkellä. Vain kerros vaihtuu, ja vuodenvaihteesta asema löytyy kerroksesta 5. Terveysaseman nimeä ei ole vielä päätetty.

Mehiläisen sopimuskausi päättyi syyskuun 2021 lopussa, mutta sopimusta jatkettiin vuodenvaihteeseen saakka.

Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen kertoo, että siirtymästä pyritään tekemään potilaiden näkökulmasta sujuva.

– Pyrimme pitämään kuntalaiset mahdollisimman hyvin ajan tasalla ja huolehtimaan siitä, että vaihdos sujuu ilman ongelmia, Paananen sanoo.

Terveysaseman asiakkaat siirtyvät Pihlajalinnan asiakkaiksi automaattisesti ja heitä informoidaan palveluntuottajan vaihtumisesta loppuvuoden aikana kirjeitse.

Palvelut ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.

Pihlajalinna Uusimaan aluejohtaja Riia Siivikko kertoo tiedotteessa, että palveluun pääsy tulee olemaan nopeaa ja pitkäaikaisempaa hoitosuhdetta tarvitsevat tulevat saamaan oman yhteyshenkilön.

Espoossa toimii kahdeksan terveysasemaa, kaksi palveluseteliterveysasemaa Espoon keskuksen alueella sekä kyseessä oleva ulkoistettu terveysasema Matinkylässä.

Espoon keskuksen alueella toimivia palveluseteliterveysasemia pyörittävät Mehiläinen ja Terveystalo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut