Kirkkonummelaisen järven rantaan ajettiin 1 000 kuormaa kiveä metron työmaalta – nyt oikeus vapautti yhden miehen ympäristörikossyytteestä

Oikeus: Toisen syyte hylättiin.

Vitträskin rantaan metrotyömaalta rahdattua kivilouhekasaa ja siitä poikineita syytteitä on käsitelty neljä vuotta. Tapauksessa on annettu aiemmin yksi tuomio.

Epäiltynä rikoksista on ollut oikeudessa kaksi miestä. Oikeusprosessi alkoi, kun Vitträskin rantaan Aavarannan entisen kurssikeskuksen maalle ajettiin 1 000 kuormaa kivilouhetta metrotyömaalta.

Näin suuren määrän tuomiseen olisi pitänyt olla viranomaisilta ympäristölupa, jota ei oltu haettu.

Rantaan johtanut rinne on sortunut maamassojen painosta järveen siirtäen rantaviivaa 40–60 metriä vesialueen suuntaan. Alueella on sortumavaara edelleen.

Viime vuonna käräjäoikeus tuomitsi toisen miehistä kahdesta rikoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Toinen tuomio liittyi pakolaiskeskuksen toiminnan pyörittämiseen ja toinen louhekasan toimittamiseen ranta-alueelle.

Aavarannan kiinteistötoiminnan pyörittämisessä mukana ollutta toista miestä on epäilty ympäristörikoksesta, joka liittyy kivilouheen rahtaamiseen rantaan.

Oikeudessa oli ratkaistavana, oliko kyseisellä miehellä jonkinlaista osallisuutta louhekasan aiheuttamaan sortumaan ja oliko hän tietoinen ja mukana tekemässä päätöksiä.

Käräjäoikeus antoi 1.10. päätöksen ja hylkäsi syytteen. Aiemmin asianosaiset ovat luopuneet korvausvaatimuksistaan syytettynä ollut miestä kohtaan.

Oikeus määräsi valtion korvaamaan syytettynä olleelle miehelle lähes 37 000 euroa oikeudenkäyntilukuja.

Oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut