Jos et ole vielä käynyt Keran halleilla, tee se nyt – Valotaidefestivaali Reflektor muuttaa purettavien logistiikkahallien alueen taiteen keitaaksi viikonlopun ajaksi

Öljysäiliö vaihtaa väriä ja sen pinnalla leikkivät erilaiset kuviot. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Reflektor Espoo esittelee valotaidetta Keran hallien rouheassa ympäristössä vanhoilla logistiikkahalleilla viikonloppuna, 7–10. lokakuuta.

Kerassa järjestestettävä Reflektor-tapahtuma on erityisen mielenkiintoinen sen vuoksi, että muista valotapahtumista poiketen se järjestetään osittain sisätiloissa. Tapahtuma muuttaa Keran vanhojen logistiikkahallien miljöön valtavaksi urbaaniksi valo- ja videotaidegalleriaksi. Keran hallien osoite on Karamalmintie 2.

Osa teoksista on tilausteoksia, osa on nähty aiemmin jossain muussa Reflektor-tapahtumassa.

Tapahtuman taiteilijat tulevat Japanista, Italiasta, Ranskasta ja Suomesta. Nähtävillä olevat teokset ovat Ghost Project: On The Ball, Merle Karp: Hehku II, XYZ: Loading Ray, Milla Martikainen: A Letter, Fuse*: Multiverse 5.1 ja Heather Lander & Alex Smoke: Primordial Water.

Öljysäiliö vaihtaa väriä ja sen pinnalla leikkivät erilaiset kuviot. Anneli Tuominen-Halomo
Sama öljysäiliö myöhemmin illalla. Anneli Tuominen-Halomo

Teokset on sijoiteltu noin kilometrin mittaisen reitin varrelle. Esillä on esimerkiksi taitelijakollektiivin Ghost Projectin näyttävä On the Ball -teos, joka muuttaa Keran vanhan öljysäiliön uniikiksi valotaideteokseksi.

Valoanimaatio luo pallon pintaan erilaisia kuvioita ja paikalla soi teosta varten sävelletty musiikki. Noin 15 minuutin kuluttua saman värit ja kuviot alkavat toistua.

Alueella on myös Heather Landerin (UK) ja Alex Smoken (UK) installaatiomainen ja meditatiivinen videoteos Primordial Waters.

Sisätiloissa on erikoinen tunnelma, koska suuria halleja valaisevat kynttilät. Ne luovat tunnelmaa ja muodostavat samalla kontrastin valoteosten kanssa.

Reflektor Espoo tarjoaa viimeisen mahdollisuuden nähdä taidetta Keran halleilla, sillä syksyn aikana valtaosa rakennuksista puretaan.

– Valotaide sopii Keran hallien rouheaan ja urbaaniin ympäristöön todella hyvin. Tapahtuma tuo iloa kaupunkilaisille syksyn pimeneviin iltoihin. Tapahtuma- ja luovan alan toimijoiden tukeminen näkyy toiminnassamme yhä vahvemmin tulevina vuosina, Kaupunkitapahtumat Espoon projektipäällikkö Lea Rintala sanoo.

Tämä teos on tehty laserilla ja se on uniikki. Sitä ei voi samanlaisena toistaa missään. Anneli Tuominen-Halomo
Tämä teos on sisätiloissa. Anneli Tuominen-Halomo

Keran hallien valotaidereitin lisäksi teoksia on nähtävillä kolmen minuutin junamatkan päässä Kauniaisissa. Olivia Pohjolan, Petra Martinezin ja Ilari Vanhatalon teokset esittelevät vanhan asemarakennuksen aivan uudenlaisessa valossa.

Valotaidefestivaali Reflektor järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Espoossa.

– Reflektor on ollut aina nomad-festivaali eli se ei ole sitoutunut mihinkään tiettyyn paikkakuntaan, puistoon tai edes tiettyyn maahan, Reflektorin kuraattori Lari Suominen Sun Effectsiltä sanoo.

Tuotanto tehdään yhdessä Sun Effectsin kanssa. Sun Effects on tuttu muun muassa Lux Helsingin takaa.

Keraan on hyvät yhteydet, koska juna-asema on vieressä.

Tapahtumat ovat esteettömiä ja niihin on vapaa pääsy.

Valotapahtuman yhteydessä näkee myös Keran hallien upeat muraalit. Anneli Tuominen-Halomo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut