Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallink keskeyttää Silja Serenaden, Baltic Queenin ja Silja Europan operoinnin joulun jälkeen

Tallink-konsernin matkustajamäärä paranivat syyskuussa, mutta vuoden kolmas neljännes on ollut laivayhtiölle haastavampi kuin viime vuonna.

Vaikean tilanteen takia Tallink aikoo keskeyttää väliaikaisesti Silja Serenaden, Baltic Queenin ja Silja Europan operoinnin joululomien jälkeen.

Silja Europa tekee liikennöinnin keskeytyksen aikana muutaman yksittäisen korvaavan erikoisristeilyn.

Lisäksi Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivät Star ja Megastar siirtyvät liikennöimään talviaikataulun mukaisesti 16.10.2021 alkaen.

Asiasta kertoo Tallinna24.

– Samalla kun meidän on pidettävä katseemme ensi vuodessa ja tehtävä suunnitelmia matkustuksen palautumiseen, täytyy meidän myös optimoida toimintaamme mahdollisimman paljon. Näin varmistamme, että kaikki toimintamme seuraavan viiden kuukauden aikana ensi kevääseen asti on niin tehokasta kuin mahdollista, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Tallink kuljetti syyskuussa 2021 enemmän matkustajia, ajoneuvoja ja rahtia verrattuna vuoden 2020 syyskuuhun.

Esimerkiksi matkustajamäärä kasvoi 27,6 prosentti viime vuoteen verrattuna. Lisäksi sekä kuljetettujen rahtiyksiköiden että ajoneuvojen määrä kasvoi neljä prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.

Kasvulukuihin on vaikuttanut ennen kaikkea koronapandemian ja siitä johtuvien matkustusrajoitusten helpottuminen verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2020. Lisäksi Helsinki–Tukholma- ja Tukholma–Tallinna-reitit on pystytty osittain palauttamaan toimintaan.

Kolmas vuosineljännes on puolestaan ollut Tallinkille haastava ja kaikki tilastot sen osalta ovat laskusuuntaisia.

Matkustajamäärä väheni 13 prosenttia, kuljetettujen ajoneuvojen määrä 16,8 prosenttia ja myös kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä väheni hiukan viime vuoteen verrattuna.

– Vuosien 2020 ja 2021 kolmannet vuosineljännekset ovat olleet kuin toistensa peilikuvat. Vuonna 2020 ensimmäiset puolitoista kuukautta olivat melko positiiviset matkustusrajoitusten lieventymisen myötä. Sen sijaan vuosineljänneksen toisesta puoliskosta tuli negatiivinen pandemian toisen aallon saapuessa

Nõgenen mukaan matkailualalla on edessään toinen erittäin vaikea matalan sesongin talvikausi, joka vaatii Tallinkia sopeuttamaan toimintaansa.