Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotiemme lotat kokoontuvat historialliseen tapahtumaan – seuraa tästä suoraa lähetystä viimeiseksi jäävästä Lottagaalasta

Tänään on meneillään jotain, mikä ei enää koskaan toistu. Koolla ovat sotiemme viimeiset lotat ja kotirintaman pikkulotat.

Lotta Svärd Säätiö järjestää Helsingin Wanhassa satamassa viimeiseksi jäävän lottagaalan. Säätiön rekisterissä lottia on enää 1500 ja pikkulottia noin 4500.

Gaala alkaa kello 15 ja juhlapuheen gaalassa pitää Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen. Musiikkiesityksestä vastaa Arja Koriseva ja pianolla säestää Minna Lintukangas. Tilaisuuden suojelija on rouva Jenni Haukio.

Suora lähetys: Seuraa Lotta Svärd 100 -juhlagaalaa linkistä kello 15 alkaen.

Lottajärjestö oli aikoinaan naisten vapaaehtoinen, aseeton maanpuolustusjärjestö, joka toimi vuosina 1921-44. Jäseniä järjestössä oli enimmillään noin 240 000, joista 8–17-vuotiaita pikkulottia lähes 50 000. Lottatyövoima oli erittäin tärkeää niin Puolustusvoimille kuin koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Lottagaalaan ottaa osaa tänään jopa talvisodan 1939-40 käyneitä lottia.