Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautojen hankintatukeen tulossa jatkoa vuoden loppuun – Tukea käyttämättä noin 13 miljoonaa

Hallitus esittää, että sähköautojen hankintatukea ja henkilöautojen kaasu- tai etanolikäyttöisiksi muuntamisen tukea jatkettaisiin kuukaudella.

Tällä hetkellä hankinta- ja muuntotukea voi hakea marraskuun loppuun asti.

Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada 2 000 euroa valtion hankintatukea. Muuntotuki on 1 000 euroa, kun bensiini- tai dieselkäyttöinen henkilöauto muutetaan kaasukäyttöiseksi ja 200 euroa, kun autosta tehdään etanolikäyttöinen.

Tukiin on budjetoitu yhteensä 24 miljoonaa euroa vuosille 2018–2021. Siitä oli tämän vuoden syyskuun 13. päivä käyttämättä noin 13 miljoonaa euroa.

Tukien avulla tavoitteena on uudistaa ajoneuvokantaa nykyistä vähäpäästöisemmäksi, mikä pienentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä.

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan myös hallituksen esitystä, jolla jatkettaisiin nykyisiä hankinta- ja muuntotukia. Valmistelussa ovat myös uudet tuet, joita ovat sähkö- ja kaasukäyttöisten pakettiautojen hankintatuki ja sähkökäyttöisten kuorma-autojen hankintatuki.