Jorvin sairaalan osasto palkittiin kunnianosoituksena koko maan koronahoitotyölle – "Työ on vaatinut vahvaa sitoutumista ja timanttista ammattitaitoa"

Jorvin sairaala sijaitsee Espoossa. Arkisto / Klaus Nurmi

Jorvin sairaala on saanut tunnustusta koronahoidosta. Sairaalan keuhkosairauksien osasto KEU5 on yksi Ihmisen parhaaksi 2021 -palkinnon palkituista. Jorvin sairaalan kanssa palkinnon jakavat Porin perusturva, Infektiovastaanotto ja Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto.

Valinnan luonnehditaan olevan symbolinen kunnianosoitus kaikille koronan parissa hoitotyötä tehneille työyhteisöille, sillä palkinto jaettiin kaikkien hakemuksen tehneiden, koronatyön parissa työskennelleiden työyhteisöjen kesken.

Palkinnon arvo on 5 000 euroa, ja sen lahjoittavat Messukeskus Helsinki ja Sairaanhoitajaliitto.

Raadin mukaan työ on vaatinut työyhteisöiltä vahvaa sitoutumista, timanttista ammattitaitoa, nopeaa reagointia ja uudelleenorganisoitumista sekä moniammatillista yhteistyötä.

Raati kiittelee monien tiimien lähteneen koronatyöhön ennakkoluulottomasti sekä hoitaneen potilaita ja kohdanneen omaisia suurella sydämellä. Työn muistutetaan olleen sekä fyysisesti että henkisesti erittäin kuormittavaa. Osa hoitajista on työskennellyt jatkuvasti suoja-asussa ja taukojen pitäminen on ollut haasteellista.

Palkintotiedotteen mukaan osa palkituista hakijatiimeistä aikoo käyttää tunnustuspalkinnon henkilökunnan virkistäytymiseen.

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela toteaa tiedotteessa, että organisaatioiden tulisi raadin mukaan panostaa nyt henkilökunnan työhyvinvoinnin tukemiseen.

Ihmisen parhaaksi -palkintoraadissa olivat tänä vuonna johtaja Taru Koivisto STM:stä, kansanedustaja ja Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja E va Biaudet, Sairaanhoitaja-lehden päätoimittaja Eva Agge (Sairaanhoitaja-lehti) sekä puheenjohtaja Nina Hahtela ja tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus (Messukeskus Helsinki).

Tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä ja ihmisten hyvinvointia. Tunnustus jaettiin tänä vuonna 14. kerran.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut