Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sää kylmenee: "Vaihtelevan syksyistä" – Näinä päivinä kannattaa pitää sateenvarjo mukana, vinkkaa meteorologi

Sää kääntyy tällä viikolla kylmempään suuntaan myös eteläisessä Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Juha Tuomala.

– Sateenvarjoa kannattaa pitää mukana melko monenakin päivänä, hän sanoo.

– Sää on vaihtelevan syksyistä. Välillä sataa ja pilvisyys on aika runsasta, mutta välillä näyttäytyy aurinkoakin. Nyt ollaan menossa viileämpään suuntaan, se on yleisilme, Tuomala tiivistää.

Sää alkaa viilentyä keskiviikkona, jolloin päivälämpötila on 9 asteen luokkaa. .

– Kun keskiviikko vaihtuu yöksi, voi paikka paikoin pakkasellekin. (Yö)lämpötilat jäävät todennäköisemmin jo alle neljän asteen, Tuomala kertoo.

Torstaina lämpötila jää 8 asteen molemmin puolin ja viikonloppuna 6–8 asteeseen.

Sateet tulevat Uudenmaan korkeudella tulevat todennäköisesti enemmän kuuroina kuin jatkuvana sateena.

Viikon sateisimmalta päivältä näyttää Juha Tuomalan mukaan perjantai, mutta mitä pitemmälle viikkoon mennään, sitä epävarmemmaksi käy ennustaminen.

Perjantaina voi olla luvassa kunnon myräkkäkin: Ilmatieteen laitoksen varoituskartalla Suomen eteläiseen puolikkaaseen on tulossa mahdollisesti vaarallista tuulta ja merialueelle vaarallista.

Maanantaina sadetta on vielä lähinnä läntisessä Suomessa.

– Sadealue sieltä on kuitenkin liikkumassa itään. Tänään päivälämpötila pysyttelee 10–12 asteen tienoilla ja sadealue leviää tähän illaksi ja liikkuu yön aikana itään. Suurimmat sateet ovat jo aamuyöllä ohitse, mutta sadekuuroja vielä tulee, Tuomala kertoo.

Tiistaina voi tulla kuuroja ja keskiviikkonakin sataa. Torstaina tuuli alkaa jo voimistua ja merellä on kova tuuli.

Perjantaipäivä alkaa todennäköisesti sateisissa merkeissä, mutta mitä pitemmälle viikkoon mennään, sitä epävarmemmaksi käy ennustaminen.

– Lämpötilatkin taitavat perjantain tienoilla jäädä sinne torstain lukemiin 7–8 asteeseen. Saattaa mennä aika pitkäänkin päivään ennen kuin sateet väistyvät.