Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistönvälittäjä: Pääkaupunkiseudulta muuttavilla nyt uusi suunta, ja se nostaa hintoja – "Myytävää ei ole tarpeeksi"

Asuntokauppa: Yhä useampi ostaja tulee Lohjalle pääkaupunkiseudulta.

Lohjan Asuntomessut olivat piristysruiske Lohjan asuntokauppaan. Näin kertovat Kiinteistömaailma Lohjan yrittäjä Mia Majasalmi ja myyntijohtaja Jouni Majasalmi.

Se näkyy myös tilastoissa. Kiinteistömaailma Lohjan tammi–kesäkuussa tekemissä asuntokaupoissa 35 prosentissa ostaja oli pääkaupunkiseudulta ja 60 prosentissa Lohjalta. 1.7.–6.10. tehdyissä asuntokaupoissa 48 prosentissa ostaja oli pääkaupunkiseudulta ja 46 prosentissa Lohjalta.

– Luulen, että Asuntomessut ovat pari vuotta ihmisten mielessä. Lohjan kaupungin kannattaisi jo ryhtyä tavoittelemaan uusien asuntomessujen saamista Lohjalle, sanoo Majasalmi.

Lohjalla asuntojen hinnat ovat samalla nousseet Kiinteistömaailman kaupoissa viimeisten 12 kuukauden aikana 5,3 prosenttia, ja ennuste seuraavien 12 kuukauden ajalle on 3,2 prosenttia.

Lue myös: Jyrkkä keikaus asuntomarkkinoilla Espoossa ja Kirkkonummella – muuttaja voi netota nyt jopa 83 000 euroa enemmän kuin 2019

Lohjan alueista Kirkniemelle ja Lohjansaareen ennustetaan vilkkainta hinnannousua runsaan vapaa-ajan asuntojen kaupan ansiosta. Lohjan keskustassa löytyvät korkeimmat neliöhinnat, mutta hinnannousuksi ennustetaan lähimmän 12 kuukauden aikana maltilliset 2,8 prosenttia

Asuntomessut ovat pari vuotta ihmisten mielessä.

Mia Majasalmi, Kiinteistömaailma Lohjan yrittäjä

– Isoin ongelma asuntokaupassa on nyt se, että myytävää ei ole tarpeeksi. Ostajia kyllä olisi, kertovat Majalahdet.

Kiinteistömaailma Lohjan kauppamäärät ovat kasvaneet noin 12 prosenttia viime vuoteen nähden.

Lohja on myös sijoittajille kiinnostava kaupunki. Asuntojen hinnat ovat pääkaupunkiseudulla niin korkeita, että sijoittajat eivät enää voi odottaa merkittävää arvonnousua. Tällöin tuotto koostuu pääosin vuokratuloista. Lohjalla sijoittaja voi odottaa sekä vuokratuloja että arvonnousua.

Lue myös: Omakotitalo Espoosta alle 500 000 eurolla? – Yhä harvempi siinä onnistuu, sillä asuntomarkkinoita ravistelee nyt ilmiö, joka nosti kalliiden talojen osuuden uuteen huippuunsa