Korona jyllää hoivakodissa Espoossa, altistumisia myös muistipalvelukeskuksessa – Tartuntoja kuudella asukkaalla ja kahdella henkilökuntaan kuuluvalla

Espoossa sijaitsevassa hoivakodissa jyllää koronaepidemia. Palvelukoti Koivu ja Tähden kuudella asukkaalla ja kahdella henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronatartunta.

– Ensimmäiset tartunnat tulivat ilmi viime viikon lopulla. Kyseessä olevan ryhmäkodin yksikön kaikki asukkaat ja henkilökuntaan kuuluvat testataan, kertoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Tartuntoja on todettu Tähden yksikössä. Koivun yksikössä tartuntoja ei ole todettu. Palvelukodin kiinteistössä toimivassa Palvelutalo Kotikoivussa ei ole myöskään todettu koronavirustartuntoja.

Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen ja koronalle altistuneet karanteeniin.

Mäkkylässä sijaitsevaa hoivakotia pyörittää Uudenmaan vanhustenhuollon kannatusyhdistys ry.

Lisäksi useita ihmisiä on altistunut koronavirukselle Viherlaakson muistipalvelukeskuksen lyhytaikaisessa tehostetussa palveluasumisessa. Hoitojaksolla altistuneisiin asiakkaisiin on oltu yhteydessä.

Viherlaakso muistipalvelukeskusta pyörittää Espoon kaupunki.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessa, että ikääntyneiden läheisyydessä ja hoivakodeissa vierailtaessa on edelleen tärkeää noudattaa erityistä varovaisuutta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut