Espoossa lähes 37 000 rokottamatonta 12 vuotta täyttänyttä – "Rokottamattomia yhden kaupunkikeskuksen verran"

Koronavirusrokote on nopea antaa. arkisto/Timo Pasanen
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoossa on lähes 37 000 rokottamatonta 12 vuotta täyttänyttä.

Vasta yhden koronarokotteen ottaneiden määrä on noin 18 000.

Tämä tarkoittaa sitä, että vailla täyttä rokotesuojaa on kaikkiaan noin 55 500 rokotekattavuuden piirissä olevaa espoolaista.

– Tuossa riittää vielä tekemistä. Kohdeväestössä on rokottamattomia yhden kaupunkikeskuksen verran, Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen vertaa.

Espoo pyrkii nostamaan rokotekattavuutta viemällä pop up -pisteitä työpaikoille ja sinne missä ihmiset liikkuvat. Pop up -rokotuspisteitä on suunnitteilla muun muassa rakennustyömaille ja Aalto-yliopistoon.

– Meillä on kova yritys parantaa rokotekattavuutta ja viedä rokotteita helposti espoolaisten saataville, Paananen sanoo.

Yhden koronarokotteen on ottanut 85 prosenttia ja kaksi rokotetta 78 prosenttia rokotuskattavuuden piirissä olevista espoolaisista.

Kahden rokotteen kattavuus on tällä hetkellä alhaisin 12–15 -vuotiaiden ikäryhmässä, 57 prosenttia. Kahden annoksen rokotekattavuus jää alle 70 prosentin myös kaikissa alle 35-vuotiaiden ikäryhmissä.

Paras kahden koronarokotteen suoja on 75–79 -vuotiailla, 93 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut