Maksaisitko tästä herkusta 4 600 euroa kilolta? – Hinta on noussut tuhat euroa viikossa

Henri Alén hehkuttaa kallista herkkua. Sakari Majantie

Tunnettu Michelin-ravintoloitsija Henri Alén kertoo Twitterissä ostaneensa valkoista tryffeliä, jonka kilohinta on noussut 4 600 euroon. Hän toteaa, että hinta on noussut tuhat euroa viikossa, mutta kehuu tryffelin laatua.

Tryffeli, johon Alén viittaa, on valkoisista tryffeleistä arvostetuin on nimeltä Tuber magnatum Pico eli Alban valkoinen tryffeli. Se tunnetaan myös nimellä syystryffeli ja moni luonnehtii sitä valkoisten tryffeleiden kuninkaaksi.

Sen satokausi ajoittuu Italiassa lokakuusta joulukuuhun. Jaloa herkkua poimitaan Alban, Langhen, Monteferraton alueilla Piemontessa sekä muutamilla alueilla Toscanassa, Marchessa ja Umbriassa.

Tryffeleitä eli multasieniä on kahta lajia: mustia ja valkoisia. Valkoista tryffeliä ei voi viljellä, kuten mustaa, ja sitä etsitään koulutettujen koirien avulla.

Valkoisen tryffelin makua luonnehditaan erittäin intensiiviseksi ja sen tuoksu on miellyttävä.

Keittiömestarit käyttävät sitä raakana, ohuina viipaleina tuorepastan, riisiruokien, fonduen, munakkaan ja sienisalaatin kanssa.

Lue myös: Jos näet tämän miehen Espoon pusikoissa, älä soita poliisille – hän on Michelin-ravintoloitsija, joka jahtaa vain lähiluonnon villiyrttejä: "Ruusun terälehti raikastaa tunkkaista sorsan sydäntä"

Lue myös: Espoolainen Michelin-ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä haluaa avata keskustelun työperäisestä maahanmuutosta: "Tosiasia on, ettei virtasia enää muutaman vuoden päästä sairaanhoito- ja ravintola-alalla näy"

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut