Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksaisitko tästä herkusta 4 600 euroa kilolta? – Hinta on noussut tuhat euroa viikossa

Tunnettu Michelin-ravintoloitsija Henri Alén kertoo Twitterissä ostaneensa valkoista tryffeliä, jonka kilohinta on noussut 4 600 euroon. Hän toteaa, että hinta on noussut tuhat euroa viikossa, mutta kehuu tryffelin laatua.

Tryffeli, johon Alén viittaa, on valkoisista tryffeleistä arvostetuin on nimeltä Tuber magnatum Pico eli Alban valkoinen tryffeli. Se tunnetaan myös nimellä syystryffeli ja moni luonnehtii sitä valkoisten tryffeleiden kuninkaaksi.

Sen satokausi ajoittuu Italiassa lokakuusta joulukuuhun. Jaloa herkkua poimitaan Alban, Langhen, Monteferraton alueilla Piemontessa sekä muutamilla alueilla Toscanassa, Marchessa ja Umbriassa.

Tryffeleitä eli multasieniä on kahta lajia: mustia ja valkoisia. Valkoista tryffeliä ei voi viljellä, kuten mustaa, ja sitä etsitään koulutettujen koirien avulla.

Valkoisen tryffelin makua luonnehditaan erittäin intensiiviseksi ja sen tuoksu on miellyttävä.

Keittiömestarit käyttävät sitä raakana, ohuina viipaleina tuorepastan, riisiruokien, fonduen, munakkaan ja sienisalaatin kanssa.

Lue myös: Jos näet tämän miehen Espoon pusikoissa, älä soita poliisille – hän on Michelin-ravintoloitsija, joka jahtaa vain lähiluonnon villiyrttejä: "Ruusun terälehti raikastaa tunkkaista sorsan sydäntä"

Lue myös: Espoolainen Michelin-ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä haluaa avata keskustelun työperäisestä maahanmuutosta: "Tosiasia on, ettei virtasia enää muutaman vuoden päästä sairaanhoito- ja ravintola-alalla näy"