Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoistetun terveysaseman pyörittäjä ratkaistiin arvalla – "Olen pahoillani, jos tilanne on hämmentänyt kuntalaisia"

Palvelut: Mehiläisen ja Pihlajalinnan tarjoukset yhtä hyvät.

Matinkylässä toimivan ulkoistetun terveysaseman palveluntuottaja ratkaistiin arvalla. Arpaonni suosi uutta toimijaa, Pihlajalinnaa. Nykyinen terveysaseman pyörittäjä Mehiläinen joutuu väistymään vuoden vaihteessa.

Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen kertoo, että valinta jouduttiin ratkaisemaan tarjouspyynnön mukaisesti arvalla, koska Mehiläinen ja Pihlajalinna saivat tekemistään tarjouksista samat pisteet.

– Terveysaseman palvelut tuli hankintalain mukaisesti kilpailuttaa, koska sopimuskausi päättyi, Paananen kertoo.

Terveysaseman toiminta siirtyy Mehiläiseltä Pihlajalinnan vastuulle 1. tammikuuta 2022.

Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

– Vaikka sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, palvelut tulee kilpailuttaa säännöllisesti. Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten kohdalla markkinoita ja sopimuksen tarkoituksenmukaisuutta seurataan aktiivisesti. Säännöllisellä kilpailutuksella varmistamme, että asiakkaat saavat parasta mahdollista vastinetta verovaroin järjestetyissä palveluissa, Paananen kertoo.

Osa terveysaseman asiakkaista on pöyristyneitä aseman palveluntuottajan vaihtumisesta arvonnan perusteella. Monet kertovat olleensa todella tyytyväisiä Mehiläisen pyörittämään terveysasemaan ja tutuksi tulleisiin hoitajiin ja lääkäreihin.

Oma Lääkärisi Matinkylän vastuulla on tällä hetkellä reilut 13 000 espoolaista lähinnä Kuitinmäestä, Suurpellosta ja Henttaalta.

Ulkoistetun terveysaseman vuosittaisen kokonaiskustannuksen arvioidaan pysyvän vuoden 2020 tasolla eli noin 1,8 miljoonassa eurossa.

– Annoimme kilpailutuksessa kattohinnan, josta pystyi antamaan tiettyyn rajaan asti alennuksen. Haluamme tarjota kuntalaisille laadukkaat palvelut ja varmistaa, että palveluntuottaja saa riittävän korvauksen näiden tuottamiseksi, Paananen kertoo.

Ulkoistetun aseman palvelut ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.

Jotkut Länsiväylän lukijat ovat kritisoineet myös kaupungin tiedottamista.

Paanasen mukaan palveluntuottajan nimeä ei voitu vahvistaa kesken hankintapäätöksen käsittelyn eikä ennen sopimusten allekirjoittamista.

– Palveluntuottajan vaihtuminen tullaan toteuttamaan siten, että asiakkaille syntyy mahdollisimman vähän vaivaa vaihdoksesta. Olen pahoillani, jos tilanne on hämmentänyt kuntalaisia, Paananen sanoo.