Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhusaaren Hevosmiehentalo heräsi kesällä henkiin – nyt yli 5 800 allekirjoittajaa puolustaa alueen suojelukaavaa ja Pro Karhusaari yrittää jatkaa toimintaa: "Toivomme, että kaupunki tulisi vastaan vuokrassa"

Pro Karhusaari luovuttaa Karhusaaren aluetta koskevan kuntalaisaloitteen kaupunginvaltuustolle 18. lokakuuta. Aloite on kerännyt viime keskiviikkoon mennessä yli 5 800 nimeä, ja allekirjoittaa voi vielä sunnuntaina.

Kuntalaisaloitteella halutaan edistää Karhusaaren alueen ulkoilmatoimintaa ja rakennusten monipuolista käyttöä suojelukaavaa noudattaen. Alueen miljöö ja vanhat rakennukset kaipaavat kunnostamista.

Pro Karhusaari on vuokrannut alueelta Hevosmiehen talon loppuvuodeksi ja järjestänyt siellä tapahtumia ja kursseja. Nyt tulevaisuus näyttää epävarmalta, koska Espoon kulttuuritoimi ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi pysty tukemaan toimintaa.

– Toivottavasti saamme jatkaa Hevosmiehen talossa myös ensi vuonna, koska tapahtumia olisi kyllä tulossa, Pro Karhusaaren puheenjohtaja Ulla Kuusimäki sanoo.

Nyt yhdistys kartoittaa, millä tavalla se saisi vuokrarahat koottua. Viikonloppuisin toimivasta pop up -kahvilasta saisi tuottoja, mutta sille ei ole saatu lupaa. Yhtenä ideana on kääntyä yritysten puoleen.

– Toivomme, että kaupunki tulisi vastaan vuokrassa, koska teemme vapaaehtoistyötä. Aiomme esimerkiksi kitkeä vieraslajeja alueelta, Ulla Kuusimäki toteaa.

Hän muistuttaa, että muutaman kuukauden kokeilun perusteella Hevosmiehentalossa järjestetty toiminta on osoittautunut tarpeelliseksi. Se on tavoittanut satoja kävijöitä, ja esimeriksi lokakuun puupiirroskurssit ja tulevat joogatyöpajat ovat täynnä.

– Hevosmiehentalo on tärkeä senkin vuoksi, että edullisia kokoustiloja on niukasti saatavilla.

– Mietimme, miten Karhusaaren alueen kunnostukset voisi toteuttaa ilman, että kaupunki panostaa siihen miljoonia.

Pro Karhusaaren kuntalaisaloite tukee edellisen valtuuston yksimielisesti hyväksymiä toivomuksia, että alueesta kehitetään mahdollisimman ripeästi nykyistä elävämpi ja monipuolisempi luontoa ja kulttuuria arvostava kohtauspaikka, että rakennusten vuokrausastetta nostetaan ja, että aluetta kehitetään yhteistyössä kaupungin ja espoolaisten kanssa sekä erilaisilla kumppanuusmalleilla.