Napero-Finlandiassa voitto espoolaiselle Miolle

Espoolaiset peruskoululaiset menestyivät hyvin Napero-Finlandia kirjoituskilpailussa-

Mio Sirola voitti 3.–4. -luokkalaisten sarjan sadullaan Rotta joka joutui seikkailuun. Samassa sarjassa sai kunniamaininnan Serafiina Keski-Rekilä sadustaan Joulupukkia etsimässä.

Peruskoulun 1-2. -luokkalaisten sarjassa sai kunniamaininnan Venla Leppänen. Hänen satunsa on nimeltään Lokki Sokki.

Serafiina Keski-Rekilä on Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta. Venla Leppäsen ja Mio Sirolan saduissa ei ole ilmoitettu koulun nimeä.

Vuoden 2021 Napero-Finlandian voitti Adele Huhtinen Laukaalta sadullaan Kirjansyöjä.

Palkintoraadin mukaan tarina hyödyntää erityisen onnistuneesti viittauksia kaunokirjallisuuteen, ja yhdistää perinteisen ja modernin sadun elementtejä kutkuttavan herkullisesti.

Tänä vuonna parhaimmistossa olivat luonto- ja eläinaiheiset tarinat sekä fantasiaa ja scifiä hyödyntävät vauhdikkaat tarinat.

Napero-Finlandia on peruskoulun 1.–6. -luokkalaisille suunnattu vuosittain järjestettävä sadunkirjoituskilpailu. Kilpailun järjestää Taivalkoskella sijaitseva Päätalo-instituutti. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia lukemisen ja kirjoittamisen pariin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut