Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Napero-Finlandiassa voitto espoolaiselle Miolle

Espoolaiset peruskoululaiset menestyivät hyvin Napero-Finlandia kirjoituskilpailussa-

Mio Sirola voitti 3.–4. -luokkalaisten sarjan sadullaan Rotta joka joutui seikkailuun. Samassa sarjassa sai kunniamaininnan Serafiina Keski-Rekilä sadustaan Joulupukkia etsimässä.

Peruskoulun 1-2. -luokkalaisten sarjassa sai kunniamaininnan Venla Leppänen. Hänen satunsa on nimeltään Lokki Sokki.

Serafiina Keski-Rekilä on Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta. Venla Leppäsen ja Mio Sirolan saduissa ei ole ilmoitettu koulun nimeä.

Vuoden 2021 Napero-Finlandian voitti Adele Huhtinen Laukaalta sadullaan Kirjansyöjä.

Palkintoraadin mukaan tarina hyödyntää erityisen onnistuneesti viittauksia kaunokirjallisuuteen, ja yhdistää perinteisen ja modernin sadun elementtejä kutkuttavan herkullisesti.

Tänä vuonna parhaimmistossa olivat luonto- ja eläinaiheiset tarinat sekä fantasiaa ja scifiä hyödyntävät vauhdikkaat tarinat.

Napero-Finlandia on peruskoulun 1.–6. -luokkalaisille suunnattu vuosittain järjestettävä sadunkirjoituskilpailu. Kilpailun järjestää Taivalkoskella sijaitseva Päätalo-instituutti. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia lukemisen ja kirjoittamisen pariin.