Aiempaa useampi joutui seksuaalirikoksen uhriksi alkuvuoden aikana – raiskauksia yli 1 300

Viranomaisille, pääasiassa poliisille, ilmoitettujen seksuaalirikosten määrät ovat jyrkässä kasvussa viime vuoteen verrattuna. Jussi Vehkasalo/ESM:n arkisto

Jouni Lampinen

Seksuaalirikosten määrä kasvoi 20 prosenttia tammi- ja syyskuun välisenä aikana viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilastokeskuksen tiedotteessa on laskettu viranomaisten tietoon ilmoitettujen seksuaalirikosten määrät.

Raiskauksia on ilmoitettu 1 335 tänä vuonna, mikä on 241 tapausta enemmän kuin viranomaiset saivat tietoonsa tammi- ja syyskuun välisenä aikana vuonna 2020.

Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli tietoon 1 457, mikä on 14,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, Tilastokeskus kertoo ennakkotiedoista.

Syyskuuhun päättyvällä ajanjaksolla on ollut tänä vuonna 45,7 prosentin kasvu viime vuoteen verrattaessa seksuaalisen ahdisteluiden määrässä, Tilastokeskus tiedottaa.

Yhteensä tämän vuoden tammi- ja syyskuun välisenä aikana on ilmoitettu 3 799 seksuaalirikosta viranomaisille.

Vastaavana ajanjaksona ilmoitettiin viime vuonna 3 154 seksuaalirikosta.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuoden 2021 tammi–syyskuussa kaikkiaan 357 300 rikoslakirikosta, mikä on 29 000 tapausta (7,5 prosenttia) vähemmän kuin vuonna 2020 vastaavana aikana.

Omaisuusrikoksia tuli tietoon 163 400, mikä on 11 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin 24 200, mikä on 4,3 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut