Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon palloseuran ihmejoukkue on pelannut koko sarjakauden tappiotta ja vei nyt Suomen mestaruuden – näin seura selittää joukkueen menestystä

Espoon palloseuran tyttöjen TB1-joukkue voitti sunnuntaina T18-sarjan Suomen mestaruuden.

Kokkolan KPV antoi EPS:lle kovan vastuksen, mutta toisella puoliajalla espoolaisten peli vapautui ja joukkue varmisti Suomen mestaruuden 3–1-voitolla.

Voittoa oli todistamassa aurinkoisessa syyssäässä yli 300-päinen kotiyleisö.

Kaudesta on pelaamatta vielä yksi kierros.

Ensi viikonloppuna EPS matkustaa Jyväskylään päätöskierroksen otteluun Jyväskylän pallokerhoa vastaan.

– Täydellä intensiteetillä lähdetään viimeiseenkin peliin, jossa panoksena on T18 SM-sarjakauden läpivienti ilman ainoatakaan tappiota, Espoon palloseuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti lupaa tiedotteessa.

Jyväskylän reissulta joukkue palaa ansaitulle harjoitustauolle kultamitalit kaulassa.

EPS:n TB1-joukkueella on ollut voitokas kausi.

T18-sarjan Suomen mestaruuden lisäksi joukkue pelasi hienosti myös naisten kolmosdivisioonassa ja varmisti lohkovoitolla nousun naisten kakkosdivisioonaan.

Toiminnanjohtaja Janne Ohralahden mukaan menestys on joukkueen kaikkien pelaajien sitoutuneisuuden ja jo vuosia jatkuneen laadukkaan valmennustyön tulosta.

– EPS:n työ tyttö- ja naisfutiksen eteen jatkuu voimakkaana. Tavoitteemme on, että yhä useampi nuori espoolainen tyttö voi ja saa unelmoida jalkapalloammattilaisen urasta, Ohralahti sanoo.

Joukkueen päävalmentajan Arpad Mesterin mukaan pelaajien sitoutuneisuudesta kertovat lähes 100-prosenttinen harjoitusaktiivisuus ja lukuisat tunnit omatoimista harjoittelua.

– Joukkueen pelitapa nojaa vahvasti EPS-metodiin, ja sen toteuttamisessa joukkue on tällä kaudella onnistunut hienosti sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. EPS TB1 on varmasti myös T18 SM-sarjan yksi fyysisesti vahvimmista ja juoksuvoimaisimmista ryhmistä, Mester kommentoi tiedotteessa.

Mester nostaa esiin myös joukkueen kollektiivisuuden ja ryhmädynamiikan.

– Dialogi valmennuksen ja pelaajien välillä on ollut erittäin aktiivista, avointa ja rakentavaa koko kauden. Joukkueen pelitavassa korostuva kollektiivisuus näkyy kaikessa tekemisessä, Mester jatkaa.