Espoon palloseuran ihmejoukkue on pelannut koko sarjakauden tappiotta ja vei nyt Suomen mestaruuden – näin seura selittää joukkueen menestystä

Espoon palloseuran B-tytöt juhlivat maalia. Espoon Palloseura

Espoon palloseuran tyttöjen TB1-joukkue voitti sunnuntaina T18-sarjan Suomen mestaruuden.

Kokkolan KPV antoi EPS:lle kovan vastuksen, mutta toisella puoliajalla espoolaisten peli vapautui ja joukkue varmisti Suomen mestaruuden 3–1-voitolla.

Voittoa oli todistamassa aurinkoisessa syyssäässä yli 300-päinen kotiyleisö.

Espoon palloseuran B-tytöt voittivat T18-sarjan Suomen mestaruuden. Espoon Palloseura

Kaudesta on pelaamatta vielä yksi kierros.

Ensi viikonloppuna EPS matkustaa Jyväskylään päätöskierroksen otteluun Jyväskylän pallokerhoa vastaan.

– Täydellä intensiteetillä lähdetään viimeiseenkin peliin, jossa panoksena on T18 SM-sarjakauden läpivienti ilman ainoatakaan tappiota, Espoon palloseuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti lupaa tiedotteessa.

Jyväskylän reissulta joukkue palaa ansaitulle harjoitustauolle kultamitalit kaulassa.

EPS:n TB1-joukkueella on ollut voitokas kausi.

T18-sarjan Suomen mestaruuden lisäksi joukkue pelasi hienosti myös naisten kolmosdivisioonassa ja varmisti lohkovoitolla nousun naisten kakkosdivisioonaan.

Toiminnanjohtaja Janne Ohralahden mukaan menestys on joukkueen kaikkien pelaajien sitoutuneisuuden ja jo vuosia jatkuneen laadukkaan valmennustyön tulosta.

– EPS:n työ tyttö- ja naisfutiksen eteen jatkuu voimakkaana. Tavoitteemme on, että yhä useampi nuori espoolainen tyttö voi ja saa unelmoida jalkapalloammattilaisen urasta, Ohralahti sanoo.

Päävalmentaja Arpad Mester. Espoon Palloseura

Joukkueen päävalmentajan Arpad Mesterin mukaan pelaajien sitoutuneisuudesta kertovat lähes 100-prosenttinen harjoitusaktiivisuus ja lukuisat tunnit omatoimista harjoittelua.

– Joukkueen pelitapa nojaa vahvasti EPS-metodiin, ja sen toteuttamisessa joukkue on tällä kaudella onnistunut hienosti sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. EPS TB1 on varmasti myös T18 SM-sarjan yksi fyysisesti vahvimmista ja juoksuvoimaisimmista ryhmistä, Mester kommentoi tiedotteessa.

Mester nostaa esiin myös joukkueen kollektiivisuuden ja ryhmädynamiikan.

– Dialogi valmennuksen ja pelaajien välillä on ollut erittäin aktiivista, avointa ja rakentavaa koko kauden. Joukkueen pelitavassa korostuva kollektiivisuus näkyy kaikessa tekemisessä, Mester jatkaa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut