Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Edelleen jollain lailla tabu" – Espoon seurakunnat alkavat järjestää kahvilailtoja, joissa puhutaan kuolemasta

Espoon seurakuntien uusi kahvilakeskustelujen sarja tarjoaa mahdollisuuden keskustella kuolemasta, tiedottavat Espoon seurakunnat.

Illat alkavat keskustelun vetäjien osuudella, ja sen jälkeen on yhteinen keskustelu aiheen tiimoilta.

Asiantuntijoina ovat pääosin Espoon seurakuntien työntekijät.

– Kuolemasta puhuminen on meillä yhteiskunnassa edelleen jollain lailla tabu, johon liittyy eräänlaista mystisyyttä. Kuolemapuhe kuuluu asiantuntijoille mutta ei samalla tavalla meille kaikille, sanoo kahvilailtojen ideoitsija, diakoni Ritva Aarnio Espoon seurakuntien tiedotteessa.

– Ajatuksena on tuoda keskustelu arkiseen kahvilapöytään eikä ainoastaan muistotilaisuuksien pöytiin. Kakun ja kahvin äärellä on lupa puhua kuolemaan liittyvistä asioista.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Iltojen osallistujamäärä on rajattu, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Idea on seurakuntien mukaan sama kuin Death Cafe eli Kuoleman kahvila -toiminnassa, jota on toteutettu jo useassa maassa, mutta toteutustapa poikkeaa jonkin verran.

Illat on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita puhumaan kuolemasta. Kyseessä ei ole sururyhmä eikä terapiaistunto. Kahvilaillat järjestetään eri puolilla Espoota.

Teemakahvilat alkavat syksyllä ja jatkuvat keväällä 2022.