Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tässä uusi vappusatanen? Riikka Purra tuomitsee demareiden tuoreen kirjallisen kysymyksen vaalikikaksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kirkkonummelainen kansanedustaja Riikka Purra hämmästelee demarikansanedustajien kirjallista kysymystä pienten työeläkkeiden korottamisesta.

Kirjallisen kysymyksen on allekirjoittanut 23 sosiaalidemokraattien kansanedustajaa.

Riikka Purra huomauttaa, että Sdp lupasi viime eduskuntavaalien alla korottaa eläkkeitä sadalla eurolla. Niin sanottu vappusatanen jäi kuitenkin toteutumatta.

Purra uskoo, että kirjallinen kysymys on sosiaalidemokraattien vaalikikka. Ensimmäisiin aluevaaleihin on aikaa kolme kuukautta.

– Mitä tulee eläkeläisten huijaamiseen erilaisilla katteettomilla lupauksilla, muistutan, että demareilla on vankkaa kokemusta. Ilman Sdp:n tietenkin toteuttamatta jäänyttä vappusataslupausta perussuomalaiset olisi hyvin todennäköisesti voittanut eduskuntavaalit, Purra toteaa tiedotteessa.

Toinen aluevaalien alle ajoitettu vaalikikka tulee Purran mukaan keskustapuolueelta, joka lupaa sote-palveluita joka kuntaan.

Purran mielestä juuri keskustan ajama sote-malli keskittäisi palveluita.

– Aluevaaleissa keskusta lupaa sote-aseman jokaiseen kuntaan, vaikka väistämättömään keskittämiseen johtava maakuntahimmeli on sen käsialaa ja monen vuosikymmenen tavoite. Yksikään, joka tuntee kuntien ja valtion talouden madonluvut, ei voi olla näkemättä kehitystä. Lupaamalla saa helpommin ääniä kuin totta puhumalla, Purra harmittelee tiedotteessa.